Cartofi umpluți la microunde. Mănânci unul și ești sătul! Un deliciu gata imediat - de vis!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cartofi umpluți la microunde. Mănânci unul și ești sătul! Un deliciu gata imediat - de vis! FOTO: captură video YouTube @COMIDAS CASERAS Y CONSEJOS DE PEPI
Cartofi umpluți la microunde. Mănânci unul și ești sătul! Un deliciu gata imediat - de vis! FOTO: captură video YouTube @COMIDAS CASERAS Y CONSEJOS DE PEPI

Cartofii umpluți pot fi mai mult sau mai puțin dificil de făcut, dar dacă alegeți să-i gătiți la cuptorul cu microundeacest aparat accelerează foarte mult timpul de gătire. În ceea ce privește umplutura, vă sugerăm să faceți un sos simplu care vă va plăcea și care vă va permite să savurați un preparat plin de savoare și textură.

În total, va dura o jumătate de oră pentru a avea gata acești cartofi incredibili. Ce spui? Îndrăznești? Ei bine, continuă să citești și descoperă la StiriDiaspora.ro cum să faci cartofi umpluți la cuptorul cu microunde, o delicatesă pe care o poți servi oricând.

„La importanță”, cea mai tare rețetă din cartofi, ouă, ceapă și usturoi. O mâncare fantastică la tigaie

 

Cartofi umpluți la microunde - Ingrediente

 

- 2 cartofi medii

- 200 de grame de file de vită

- 1 lingură de unt

- 2 lingurițe sos de roșii

- 2 lingurițe de muștar

- 2 linguri cremă de brânză sau brânză de vaci

- 4 linguri de cremă de lapte

- 1 mână de mozzarella

- 2 linguri de ceapă tocată

- 2 căței de usturoi tocați

- 1 praf de sare și piper după gust

- 1 praf de oregano.

Așa se face cel mai gustos pate de ton cu cremă de brânză. Perfect la orice oră. Rezultatul e wow în doar 10 minute!

 

Cum se prepară cartofi umpluți la cuptorul cu microunde

 

Spălați cartofii și înțepați-i peste tot cu o furculiță. Nu este necesar să umpleți cartofii cu găuri, este suficient să faceți în zone diferite pentru ca căldura să pătrundă și să se gătească mai repede.

Înveliți cartofii în folie de plastic sau hârtie de bucătărie, puneți-i la cuptorul cu microunde și gătiți-i timp de 5 minute la putere maximă. După acest timp, verificați gătirea lor și evaluați dacă este necesar să le mai lăsați un minut sau nu.

Truc: Introduceți un pahar cu apă pentru a genera abur și a-i face să se gătească mai bine.

În timp ce cartofii se gătesc la cuptorul cu microunde, pregătiți umplutura. Pentru a face acest lucru, îndepărtați excesul de grăsime din carne și tăiați fileul de vită în fâșii subțiri. Se condimentează cu usturoi tocat, sare și piper.

Se călește ceapa tocată cu puțin ulei încins, se adaugă carnea și se călește câteva secunde. Se adaugă apoi crema de brânză, sosul de roșii și muștarul. Dacă preferați, puteți găti umplutura și în cuptorul cu microunde amestecând totul în afară de crema de brânză, așezând-o într-un recipient, acoperind-o și încălzind-o 5 minute la putere maximă. Verificați starea de gătit și adăugați câteva minute pe rând. Odată ce carnea este gata, se adaugă brânza și se amestecă, se va topi odată cu căldura preparatului.

Faceți câte o tăietură pe lungime în fiecare cartof pentru a-i putea umple, dar fără a-i tăia complet. Când scoateți folia de plastic sau hârtia de bucătărie, trebuie să aveți mare grijă, deoarece vă puteți arde foarte tare.

Cu degetele, deschideți cartoful prin tăietură. Cu o lingură, întindeți în interiorul cartofului untul. Acest pas este opțional, dar în acest fel cartoful umplut la microunde va fi mai suculent.

Umpleți cartofii cu carnea în sos. Dacă preferați să faceți umplutura de pui, puteți să schimbați.

Presărăm peste fiecare cartof umplut brânză mozzarella rasă și dați cartofii umpluți la cuptorul cu microunde un minut la putere maximă sau până vezi că branza este topită.

Este atât de ușor să faci această rețetă de cartofi umpluți la cuptorul cu microunde și în doar o jumătate de oră. Desigur, puteți varia umplutura în funcție de nevoile dumneavoastră. Dacă acest lucru vi se pare complicat, puteți oricând să tăiați legumele, să le puneți la microunde pentru câteva minute și să umpleți cartofii cu ei. Posibilitățile sunt nesfârșite!

Ai cârnați și cartofi în casă? Prepară niște chirtărițe, soluția ideală pentru un prânz rapid și delicios!

 

Cartofi umpluți la microunde - Sfaturi

 

Cartofii umpluți la microunde se pot prepara pentru cină sau pentru a însoți alte rețete. Dacă vrei să știi ce să gătești pentru a-i servi, îți recomandăm salată verde, salată de rucola sau salată de broccoli.

Având în vedere că cartoful oferă deja suficienți carbohidrați și proteina din carne de vită, este de preferat să optați pentru un acompaniament mai ușor, care să ofere fibre și vitamine, precum salatele.

Poftă bună!

De ce să pui un strop de oțet atunci când fierbi cartofii? Trucul pe care gospodinele trebuie să-l cunoască!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel