„La importanță”, cea mai tare rețetă din cartofi, ouă, ceapă și usturoi. O mâncare fantastică la tigaie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„La importanță”, cea mai tare rețetă din cartofi, ouă, ceapă și usturoi. O mâncare fantastică la tigaie. FOTO: captură video YouTube @La cocina de Masito
„La importanță”, cea mai tare rețetă din cartofi, ouă, ceapă și usturoi. O mâncare fantastică la tigaie. FOTO: captură video YouTube @La cocina de Masito

Cartofii sunt un element de bază al mesei și una dintre cele mai comune garnituri. Dar, în afară de prăjiți, există nenumărate modalități de a-i pregăti astfel încât să fie delicioși. Unul dintre cei mai originali, simpli și delicioși sunt cartofii „la importanță”, o rețetă care poate fi folosită atât ca garnitură la alte preparate, în principal carne, fie ca un singur fel de mâncare, poate cu o salată bună. Dacă vrei să aduci niște cartofi „la importanță” la masa ta și să surprinzi cu textura lor, jumătate prăjiți, jumătate înăbușiți și cu un sos care îți place mereu, descoperă la StiriDiaspora.ro toate secretele despre cum să-i faci.

Cartofi „la importanță” - Ingrediente

 

- 2 – 4 cartofi

- 1 – 2 ouă

- făină de grâu

- 1 ceapă normală sau o ceapă verde

- 2 căței de usturoi

- ½ litru de bulion

- 1 pahar de vin alb

- ulei de măsline

- câteva fire de șofran

- sare și pătrunjel după gust.

Rețeta specială de cartofi prăjiți. Fă porție triplă că depășește cu mult McDonald's!

 

Cartofi „la importanță” - Mod de preparare

 

Curățați cartofii și tăiați-i felii groase de aproximativ un centimetru. Puneți-le pe o tavă și adăugați puțină sare.

Pregătiți cele două ingrediente de care veți avea nevoie pentru a le acoperi. Pe o farfurie se pune puțină făină și pe o alta se sparg și se bat cele două ouă.

Într-o tigaie se încălzește o cantitate bună de ulei, similar cu ceea ce ai folosi în mod normal pentru a prăji niște cartofi.

În timp ce uleiul se încălzește, va trebui să treci fiecare felie de cartof mai întâi prin făină și apoi prin ou cu ajutorul unei furculițe.

Când uleiul este în punctul lui de fierbere, adăugați feliile de cartofi, cu grijă și fără să le puneți una peste alta. Când vedeți că încep să se rumenească, puteți să le scoateți cu o lingură cu fantă ca să se rumenească și pe cealaltă parte. Nu trebuie făcute complet, va fi suficient să le aveți la foc mediu sau mic timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

Maioneză cu ceapă și usturoi. Cremoasă și delicioasă, gata în 10 minute. N-ai mâncat nimic mai bun

Când cartofii prind culoare, îi scoateți din ulei și îi puneți pe o tavă. De asemenea, scoateți tigaia de pe foc pentru ca uleiul să piardă din temperatură.

În timp ce temperatura uleiului scade, tăiați ceapa sau ceapa verde în bucăți mici. De asemenea, într-un mojar se toacă cei doi căței de usturoi, impreună cu câteva picături de ulei, câteva boabe de sare grunjoasă (ca sa nu alunece) și câteva fire de șofran. Faceți un piure bun și rezervați.

Profită de uleiul pe care l-ai folosit la prăjit cartofii, strecoară-l pentru a îndepărta eventualele resturi și toarnă câteva linguri din el într-o cratiță. Când uleiul este din nou încins (foc mediu), adăugăm ceapa și lăsăm să se călească câteva minute.

Când ceapa este transparentă (fără să se ardă), adăugăm piureul de usturoi cu șofranul împreună cu o lingură mică de făină, care va face sosul să se îngroașe.

Se amestecă de câteva ori și se adaugă paharul de vin alb. Așteptați un minut ca alcoolul din vin să se evapore, apoi adăugați bulionul.

Din cartofi și usturoi poți face o cină de milioane! Rețetă bonus, în stil ciobănesc

Este timpul să punem cartofii în tigaie împreună cu bulionul bogat pentru a se termina de gătit. Fă-o cu grijă, asigurându-te că nu se adună prea mult. Se presară cartofii „la importanță” cu puțin pătrunjel tocat și se lasă să fiarbă aproximativ 12-15 minute. Serviți-i fierbinți, ca atare sau cu alte ingrediente sau feluri de mâncare și bucurați-vă!

 

Cartofi „la importanță” - Sfaturi

 

Aceasta este rețeta de bază pentru cartofi „la importanță”, dar este un fel de mâncare care admite diferite variații. Sunt cei care preferă să pregătească cartofi „la importanță” cu scoici, cu ciuperci sau cu câteva cuburi de șuncă.

Secretul acestei rețete este să nu prăjiți prea mult cartofii pentru ca, odată ajunși în tigaie, să se gătească încet și să capete toată savoarea sosului care îi însoțește.

Pentru a-i face să arate bine, alegeți un cartof de calitate, cu o textură fermă, care poate fi și prăjit și fiert, fără să se destrame. De asemenea, atunci când îi aveți în cratiță, evitați să îi amestecați cu lingura, este mai bine să scuturați ușor cratița din când în când.

Dacă ai cartofi și lapte, vei da pe spate familia cu aceste gofre. Fă porție dublă!

Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel