Carmen Dan, la sediul DGA, după SCANDALUL din ultimele zile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat astăzi că nu intenţionează să desfiinţeze structura anticorupţie din minister, al cărei şef a atacat-o dur acum 2 zile, anunță Știrile PRO TV.

Ministrul Carmen Dan a avut o întâlnire miercuri la sediul DGA, după scandalul izbucnit la Direcţia Generală Anticorupţie în ultimele zile. Șeful acestei structuri din MAI, Cătălin Ioniță, a trimis o scrisoare deschisă prin care, printre altele, o acuză pe șefa de la Interne că a mințit și că i-ar fi cerut să distrugă niște documente.

Chestorul mai spunea, printre altele, că ministrul Carmen Dan „a făcut afirmaţia că trebuie să fiu ascuns într-o funcţie pe undeva prin minister” şi vorbeşte despre ameninţări, printre care şi „înscenarea unui dosar penal la DNA”, „urmărirea clipă de clipă a familiei” şi „prezentarea tezei de doctorat ca fiind plagiată”.

Cătălin Ioniţă suţinea că se încearcă îndepărtarea sa de la conducerea structurii anticorupţie din minister şi anunţa că se va adresa organelor competente. Scrisoarea a fost trimisă după ce ministrul Carmen Dan a anunţat că vor fi schimbări în DGA.

 

Comunicatul Ministerului Afacerilor Interne

 

„Având în vedere recentele discuții din spațiul public privind Direcția Generală Anticorupție (DGA), în cursul zilei de astăzi, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a avut o întâlnire, la sediul DGA, cu factori de comandă, dar și cu personalul de execuție prezent în unitate, ocazie cu care a transmis că prin procesul de reorganizare care a fost solicitat nu se urmărește o desființare a direcției.

Direcția Generală Anticorupție este o structură importantă și reprezentativă pentru MAI. În context, ministrul de interne a transmis că singurul obiectiv al reorganizării este consolidarea activității de prevenire și combatere a corupției și întărire a climatului de integritate din minister, plecând de la o autoevaluare internă.

Ministrul afacerilor interne a exemplificat nevoia de intensificare a acțiunilor DGA, inclusiv cu recentele evoluții de la nivelul Academiei de Poliție, unde există suspiciuni de comitere a unor fapte grave de amenințare a unui jurnalist interesat de subiectul plagiatelor tezelor de doctorat.

De asemenea, ministrul de interne a transmis că opiniile exprimate public de directorul general, într-o modalitate pe care și-a asumat-o personal, nu ar trebui să interfereze cu activitatea instituției și cu atingerea obiectivelor acesteia.

Ultima reorganizare a DGA a avut loc în anul 2016, urmând aceleași considerente”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel