DGA o CONTRAZICE pe Carmen Dan

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Direcția Generală Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne a reacționat marți, cu date statistice, după ce ministrul de Interne, Carmen Dan a acuzat că s-a concentrat pe prevenirea din „cu totul alte zone”.

DGA a reacționat cu trimitere evidentă la polemica declanșată între Cătălin Ioniță, șeful DGA, și ministrul de Interne Carmen Dan, care a anunțat că vor fi modificări organizatorice la nivelul DGA pe motiv că trebuie să existe un echilibru între cele două componente ale structurii, cea privind combaterea corupției și cea privind prevenirea sa, anunță HotNews.ro.

„Activitatea preventivă desfășurată de D.G.A. și-a concentrat eforturile, în primul rând, pe personalul ministerului afacerilor interne, numărul personalului participant de 68.109 angajaţi dovedind cu prisosință acest lucru, respectându-se documentele strategice anticorupție și reglementările de linie. Ministrul i-a reproșat șefului DGA că activitatea de prevenire s-a concentrat "mult prea mult în cu totul alte zone, decât MAI". DGA a reacționat marți printr-un veritabil raport de activitate, și face o evidență a tuturor acțiunilor DGA exact pe cele două zone nominalizate de ministrul Carmen Dan”, se spune într-un comunicat al DGA.

Mai mult, DGA o contrazice pe Carmen Dan și spune că, din datele prezentate în documentul dat publicității marți „rezultă în mod vădit că activitatea preventivă desfășurată de D.G.A. și-a concentrat eforturile, în primul rând, pe personalul ministerului afacerilor interne, numărul personalului participant de 68.109 angajaţi dovedind cu prisosință acest lucru, respectându-se documentele strategice anticorupție și reglementările de linie!”

De asemenea, DGA anunță că pentru perioada imediat următoare va fi convocată „o ședință a Comitetului Strategic pentru sprijinirea activității DGA, pentru realizarea unei analize și a evaluării situațiilor obiective și subiective de natură a îmbunătăți operațiunile DGA”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel