Care este cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta corpul uman? (sursa foto: Pexels)
Odată cu schimbările climatice care determină creșterea temperaturilor pe tot globul, căldura extremă devine din ce în ce mai mult o amenințare pentru sănătate. Corpul uman este rezistent, dar se poate descurca atât de mult. Deci, care este cea mai înaltă temperatură pe care o pot suporta oamenii?
Un singur secret înainte de a dezvălui informaţia: Depinde mult de umiditate!
Specialiştii calculează indicele după aşa numita temperatură a becului umed.
Temperatura becului umed nu este aceeași cu temperatura aerului pe care s-ar putea să o vedeți raportată de prognosticul local sau de aplicația de vreme. Mai degrabă, temperatura unui bec umed este măsurată de un termometru acoperit cu o cârpă îmbibată cu apă și ia în considerare atât căldura, cât și umiditatea.
Acesta din urmă este important deoarece, cu mai multă apă în aer, este mai greu ca transpirația să se evapore de pe corp și să răcească o persoană.
Când atât umiditatea, cât și temperatura sunt foarte ridicate, temperatura bulbului umed se poate strecura spre niveluri periculoase.
Aşadar, care este temperatura cea mai ridicată pe care o poate suporta corpul uman?
Citeşte continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Explozia de la Torino a fost un act de răzbunare la adresa unei românce. Autorul a fost arestat
Bogdan Bolojan /
05 iul 2025, 19:48
Tragedia care a zguduit orașul Torino în noaptea de 30 iunie capătă contururi tot mai clare, iar datele anchetei confirmă o ipoteză cutremurătoare: explozia violentă dintr-o clădire de locuințe de pe via Nizza 389 ar fi fost provocată intenționat, ca gest de răzbunare personală, iar ținta ar fi fost o femeie de naționalitate română. În urma deflagrației, un tânăr italian în vârstă de 33 de ani, Jacopo Peretti, și-a pierdut viața, iar alte cinci persoane au fost rănite, printre care o fetiță de 6 ani și un băiat de 12 ani.