Nou record de consum de electricitate, pe fondul caniculei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În contextul temperaturilor caniculare din cea mai mare parte a țãrii, miercuri, 28 iulie, au fost depãșite valorile consumului record de electricitate în sezonul de varã înregistrate în data de 15 iulie, 8.865 MW în intervalul orar 13:00 – 14:00, și un consum mediu al zilei de 7503 MW.

Consumul mediu al zilei este 29 MW mai mare decât consumul mediu al zilei de 15 iulie 2021, când a fost înregistrat precedentul record, anunță Transelectrica.

Și la nivelul Municipiului București și județului Ilfov, consumul de electricitate a înregistrat ieri valori maxime istorice pentru sezonul verii, respectiv un consum instantaneu de 1470 MW, la ora 15:00.

Precedentul record de consum din zona Municipiului București și a județului Ilfov, pe timpul verii, a fost înregistrat în data de 30 iunie 2021, când valoarea instantanee maximã a fost de 1349 MW.

Consumul mediu de energie electricã realizat la nivel național a fost acoperit din producție internã (6787 MW) și din import (716 MW). În aceastã perioadã, cu foarte multe lucrãri de mentenanțã, atât interne, cât și externe, Transelectrica asigurã o capacitate transfrontalierã semnificativã cu țãrile cu care funcționeazã interconectat – Bulgaria, Ungaria, Serbia și Ucraina – de 2.100 MW la export din România și de 2.250 MW la import în România.

Având în vedere prognoza meteorologicã de caniculã, Dispecerul Energetic Național estimeazã valori similare ale consumului de energie electricã și pentru zilele lucrãtoare urmãtoare, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel