Budincă de orez cremoasă, rețeta bunicii. Vrei să o gătești cum nu o face nimeni? Smântâna e aliatul tău!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Budincă de orez cremoasă, rețeta bunicii. Vrei să o gătești cum nu o face nimeni? Smântâna e aliatul tău!
Budincă de orez cremoasă, rețeta bunicii. Vrei să o gătești cum nu o face nimeni? Smântâna e aliatul tău!

Budinca de orez este un desert bogat și dacă îl prepari ca în rețeta de mai jos va fi și foarte cremos. De asemenea, după cum bine știți, budinca de orez este un desert tradițional care îi place mult întregii familii pentru că are o aromă delicioasă.

Budinca de orez este ideală de preparat ca desert pentru orice ocazie, mai ales iarna. Pentru ca budinca de orez să iasă bine, trebuie doar să folosești ingrediente bune: un orez rotund, care are mult amidon, și nota specială de lămâie și scorțișoară.

La StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci budincă de orez, după rețeta bunicii. Să începem să gătim!

Chiftele din porumb cu brânză: Fragede, aromate și foarte gustoase. Încearcă chiar astăzi această rețetă simplă și rapidă!

 

Budincă de orez cremoasă, rețeta bunicii - Ingrediente 

 

- 1 litru de lapte

- 200 de mililitri de smântână

- 150 de grame de orez rotund

- 80 de grame de zahăr

- 1 lămâie

- 1 baton de scorțișoară

- 3 lingurițe de scorțișoară pudră.

Budincă de orez cu nucă de cocos și mango. Notați rețeta și veți vedea ce desert delicios puteți pregăti acasă. O aromă unică!

 

Budincă de orez cremoasă, rețeta bunicii - Mod de preparare

 

Pentru a începe cu rețeta de budincă de orez, puneți mai întâi o cratiță cu laptele și smântâna la foc mediu-înalt. În continuare, spălați lămâia, uscați-o și cu un cuțit ascuțit îndepărtați o bucată de coajă fără a ajunge la partea albă, deoarece este amară. Apoi, adăugați coaja în lapte, adăugați și batonul de scorțișoară. Se lasă până începe să fiarbă.

Se reduce focul și se adaugă orezul. Ține focul la mic, astfel încât să se gătească încet și astfel să se îngroașe laptele. Trebuie să aveți orezul gata în aproximativ 20-25 de minute, vedeți că trebuie să amestecați.

Truc: orezul trebuie sa fie de tip rotund, care are mai mult amidon, orezul lung sau alt orez nu este potrivit.

Când au trecut aproximativ 20 de minute, se adaugă zahărul și, cu o lingură de lemn, se amestecă foarte bine, astfel încât să se amestece și să se dizolve treptat zahărul. În schimb, dacă observați că este foarte gros și vreți să fie mai lichid, puteți adăuga mai mult lapte. Puteți gusta să vedeți dacă este destul de dulce. Dacă vă place mai dulce, mai adăugați puțin și amestecați bine pentru a se dizolva.

Truc: trebuie să fiți atenți și să amestecați ca să nu se lipească zahărul.

Pâine la cană, gata în mai puțin de 5 minute. Ieftină, rapidă, sănătoasă, fără cuptor. Rețeta pe care o vor dori toate gospodinele

După aproximativ 30-40 de minute, budinca de orez a bunicii va fi gata! Menționăm că timpul poate varia în funcție de cum vă place, mai făcut sau nu. Este mai bine să fie puțin mai lichid, pentru că atunci când se răcește va fi mai gros. Se lasă apoi să se răcească aproximativ 10 minute.

2. -imagine fara descriere- (budinca-de-orez-cremoasa--reteta-bunicii--vrei-sa-o-gatesti-cum-nu-o-face-nimeni-smantana-e-aliatul-tau-2.jpg)

Umpleți câteva forme cu budinca de orez și, apoi, puneți la frigider până la momentul servirii. Când îl serviți, stropiți cu puțină scorțișoară măcinată. Să mâncăm delicioasa budincă de orez cremoasă! Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel