Budincă de orez cu nucă de cocos și mango. Notați rețeta și veți vedea ce desert delicios puteți pregăti acasă. O aromă unică!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Budincă de orez cu nucă de cocos și mango. Notați rețeta și veți vedea ce desert delicios puteți pregăti acasă. O aromă unică!
Budincă de orez cu nucă de cocos și mango. Notați rețeta și veți vedea ce desert delicios puteți pregăti acasă. O aromă unică!

Budinca de orez este un desert clasic al gastronomiei spaniole. În prezent, există multe versiuni ale acestei rețete la fel de delicioase și unele mai răcoritoare, ca în acest caz, cu această delicioasă budincă de orez cu nucă de cocos și mango. 

În plus, pentru a o face acasă este foarte ușor și potrivit pentru toată lumea, deoarece poate fi consumat atât de persoanele cu intoleranță la lactoză, cât și de vegani sau vegetarieni, deoarece nu conține niciun ingredient de origine animală. Dacă nu ați încercat până acum, citiți mai departe și apoi apucați-vă de gătit. Veți vedea ce desert delicios puteți pregăti acasă cu o aromă unică.

Pâine la cană, gata în mai puțin de 5 minute. Ieftină, rapidă, sănătoasă, fără cuptor. Rețeta pe care o vor dori toate gospodinele

Vă învățăm cum să faceți orez cu lapte de cocos și mango într-un mod ușor și simplu. Să gătim!

 

Budincă de orez cu nucă de cocos și mango - Ingrediente

 

- 750 de mililitri de lapte de cocos

- 1 baton de scorțișoară

- 1 lămâie

- 125 de grame de orez rotund

- 200 de grame de zahăr (1 cană)

- 1 conservă de lapte de cocos (400 grame)

- 1 mango de mărime normală.

Biluțe de lapte, un desert foarte gustos care se topește în gură! Nu vei mai plăti o avere pe ele, când vei descoperi cât de simplu se fac!

 

Cum se prepară orez cu lapte de cocos și mango

 

Pentru a pregăti o budincă de orez delicioasă cu lapte de cocos și mango, puneți într-o cratiță cei 750 de mililitri de lapte de cocos împreună cu batonul de scorțișoară și coaja de lămâie. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă ușor.

Truc: tăiați coaja de lămâie cu un tăietor de legume pentru a obține o coajă subțire și cu cea mai mică parte albă care este amară.

Când fierbe laptele de cocos, adăugați orezul și fierbeți la foc mic aproximativ 30-40 de minute până când orezul este moale, dar încă lichid.

Adăugați zahărul și amestecați.

Doar trei ingrediente și zece minute! „Bijuteriile” perfecte pentru Crăciun și Sărbători. Se topesc în gură! Rețeta FOTO pas cu pas

Deschideți cutia de lapte de cocos și amestecați dacă are o parte solidă. Apoi, adăugați laptele de cocos în budinca de orez și amestecați încă 5 până la 10 minute până când orezul devine cremos. Nu-l lăsa uscat, pentru că odată ce se răcește are tendința de a se înmuia și va fi mai bogat și mai cremos. Lasă să se încălzească.

Între timp pregătiți mango. Se curăță de coajă și se taie jumătate cubulețe și cealaltă jumătate se zdrobește cu telul electric până devine un piure. Împărțiți piureul de mango în patru pahare mici.

Apoi, scoateți scorțișoara și coaja de lămâie din budinca de orez și distribuiți piureul de mango în păhărele mici. La final, se decorează cu cuburi de mango.

Păstrează paharele de orez cu lapte de cocos și mango la frigider până la momentul servirii. Vei vedea cât de bogate sunt. Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt              
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g              
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G              

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel