Biluțe de lapte, un desert foarte gustos care se topește în gură! Nu vei mai plăti o avere pe ele, când vei descoperi cât de simplu se fac!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Biluțe de lapte, un desert foarte gustos care se topește în gură! Nu vei mai plăti o avere pe ele, când vei descoperi cât de simplu se fac!
Biluțe de lapte, un desert foarte gustos care se topește în gură! Nu vei mai plăti o avere pe ele, când vei descoperi cât de simplu se fac!

Acesta este un desert foarte gustos pe care micuții din casă îl vor îndrăgi cu siguranță. Biluțele de lapte pot fi acoperite și cu puține granule de cocos, îi conferă un gust foarte bogat.

Ingrediente pentru a face biluțe de lapte

 

- 400 de grame de zahăr pudră

- 2 căni de lapte praf

- 397 de grame de lapte condensat

- 1 unitate de cuișoare.

Doar trei ingrediente și zece minute! „Bijuteriile” perfecte pentru Crăciun și Sărbători. Se topesc în gură! Rețeta FOTO pas cu pas

 

Cum se prepară biluțele de lapte

 

Pentru început, se amestecă bine zahărul și laptele trecând ambele ingrediente uscate printr-o sită. 

Apoi, adăugați laptele condensat și amestecați totul cu o lingură de lemn până se formează o masă omogenă. Se frământă ușor până observați că totul a fost integrat.

Modelați bile mici de aluat și puneți cuișoare în centru sau le puteți, de asemenea, scălda în nucă de cocos rasă.

Cunoscute și sub denumirea de bomboane de lapte, biluțele de lapte sunt un desert pe care copiii îl adoră și este perfect pentru a le prezenta la petreceri. 

 

Rețetă bonus: Chipsuri de lapte

 

Chipsurile de lapte sunt un desert perfect pentru copii. Au o textură foarte moale și aroma lor dulce de lapte cucerește pe mai mult de unul. Acest desert tipic venezuelean se face prin amestecarea laptelui praf cu laptele condensat și zahăr. Este foarte simplu și o încântare pentru cei care îl încearcă. Originar din regiunea Anzilor, chipsurile de lapte ar trebui să fie pe lista ta de deserturi preferate. 

Ingrediente pentru a face chipsuri de lapte:

- 260 de grame de lapte praf

- 390 de grame de lapte condensat (1 cutie)

- 180 de grame de zahăr pudră

- semințe sau cuișoare colorate.

Biscuiți de Crăciun decorați. Super simpli și rapizi. I-ai găti în fiecare zi! Notează și salvează rețeta

Cum se prepară chipsuri de lapte:

Începeți prin a pune într-un bol laptele condensat împreună cu laptele praf. Amestecă aceste două ingrediente cu ajutorul unei linguri de lemn.

Pentru a face celebrele chipsuri de lapte venezuelean este mult mai bine să folosiți lapte integral, dar dacă nu îl puteți obține o puteți face și cu lapte degresat, atâta timp cât este praf.

În timp ce amestecați adăugați puțin câte puțin zahărul pudră, cernut în prealabil cu o strecurătoare fină. Veți vedea că vine un moment când trebuie să frământați cu mâinile.

Frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale, maleabil și complet neted. Apoi, modelați biluțele de lapte de mărimea unei ciocolate mici și puneți cuișoare în centru.

Puneți chipsurile de lapte în ambalaje individuale și sunt gata de servire. Acest dulce venezuelean este tipic la petreceri, le puteți face și cadou sau le puteți vinde.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt            
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g            
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G            

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel