Biscuiți de Crăciun decorați. Super simpli și rapizi. I-ai găti în fiecare zi! Notează și salvează rețeta

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Biscuiți de Crăciun decorați. Super simpli și rapizi. I-ai găti în fiecare zi! Notează și salvează rețeta. FOTO: colaj capturi recetasgratis.net
Biscuiți de Crăciun decorați. Super simpli și rapizi. I-ai găti în fiecare zi! Notează și salvează rețeta. FOTO: colaj capturi recetasgratis.net

A face această rețetă de biscuiți de Crăciun decorați nu este deloc dificilă. Durează ceva timp la decorare, dar este o activitate perfectă de făcut cu copiii, deoarece aluatul din mâinile lor devine un fel de plastilină pe care o vor adora. 

În plus, vă propunem patru decorațiuni simple, puteți alege decorul care vă place cel mai mult sau să le faceți pe toate deodată, ceea ce este recomandarea noastră. În ciuda faptului că este același aluat pentru cele patru tipuri de fursecuri, decorul va da o aromă și o atingere diferită fiecăruia dintre ele. Pregătește ingredientele de care ai nevoie și pregătește cei mai buni biscuiți de Craciun.

Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur

 

Ingrediente pentru a face biscuiți de Crăciun decorați

 

Pentru biscuiți:

- 200 de grame de zahăr (3/4 cană)

- 250 de grame de unt rece nesarat (1 cană)

- 1 ou L

- 1 lingură extract de vanilie (5 ml)

- 1 praf de sare

- 500 de grame de făină albă (2 căni).

Pentru decor:

- 4 linguri de bombonele colorate

- 2 linguri dulceață de căpșuni

- 1 lingură de pudră de cacao pură.

Mousse de lămâie. Un desert demențial fără coacere, cu puține calorii. Se topește în gură!

 

Cum se prepară biscuiții de Crăciun decorați

 

Pentru a face aluatul pentru biscuiți de Crăciun, puneți într-un castron zahărul și untul rece nesărat tăiat bucăți. Bateți cu un mixer electric sau cu un robot de bucătărie.

Se adaugă oul și extractul de vanilie și se bate în continuare cu mixerul electric până se omogenizează bine.

Cernem deasupra făina împreună cu praful de sare și amestecăm de data aceasta cu o spatulă sau cu mână până obțineți un aluat subțire și elastic pentru fursecurile de Crăciun cu vanilie.

Sfat: poți adăuga direct și făina fără a o cerne.

Tăiați aluatul în patru părți egale și tapetați o tavă cu hârtie de copt.

Cu una dintre părțile aluat, formați bile mici, introduceți degetul mare în fiecare dintre ele, astfel încât să existe o gaură adâncă în ele. Umpleți fiecare gaură cu puțină dulceață de căpșuni. Pune fursecurile pe tava tapetata cu hârtie de copt.

Cu cea de-a doua parte de aluat, formați bile puțin mai mari, aplatizați-le puțin cu mâinile și acoperiți întregul fursec în bombonele colorate. Pune biscuiții pe tavă.

Tăiați a treia bucată de aluat în două. Adăugați pudra de cacao pură într-una dintre părți și frământați pentru a forma un aluat de biscuiți cu ciocolată. Cu un sucitor cu făină se întinde aluatul de ciocolată într-o formă dreptunghiulară. Faceți același lucru cu cel pe care l-am lăsat fără cacao, încercând să faceți cele două mase de aceeași dimensiune și formă. Pune aluatul de ciocolata deasupra celui alb si ruleaza-l in bucla. Înfășurați în folie alimentară.

Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții

Cu ultima bucată de aluat, formați bile mici și introduceți din nou degetul mare, dar făcând o gaură mult mai puțin adâncă. Puneți în găuri bombonele colorate și puneți pe tavă.

Se duce tava la frigider rulada din folie de plastic și se lasă să se odihnească aproximativ 30 de minute pentru ca aluatul să se răcească.

Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Scoateți tava și rola din frigider. Scoateți folia de plastic de pe rolă și tăiați rola în felii cu un cuțit ascuțit.

Coaceți fursecurile cu căldură sus și jos la 180 ° C timp de 8 minute. Scoateți cu grijă biscuiții de Crăciun decorați și lăsați să se răcească pe un grătar.

Sunt gata! Păstrați biscuiții într-o caserolă cu capac pentru a rămâne fragezi. 

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt        
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g        
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G        

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel