Budincă de ciuperci - Rețeta tradițională din bucătăria românească

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Budincă de ciuperci - Rețeta tradițională din bucătăria românească
Budincă de ciuperci - Rețeta tradițională din bucătăria românească

Budincă de ciuperci este o rețetă veche din bucătăria românească. Publicat într-un ziar românesc din aprilie 1940, acest preparat este delicios și foarte ușor de preparat. 

Budincă de ciuperci este o rețetă veche din bucătăria românească. Publicat într-un ziar românesc din aprilie 1940, acest preparat este delicios și foarte ușor de preparat. 

Vezi și: Crème anglaise - cremă de vanilie, șodou sau custard de vanilie, varianta dietetică. Doar 65 de calorii: Notează acum rețeta!

Ingrediente

 

- 4 chifle

- 4 gălbenușuri

- 1 lingură de unt

- 1 pahar lapte

- 2 linguri făină

- 4 albușuri

Budincă de ciuperci. Mod de preparare

 

Iată rețeta de budincă de ciuperci, exact așa cum a fost ea publicată în aprilie 1940:

4 chifle muiate în apă caldă se storc bine, se frământă cu 4 gălbenușe, sare, piper, 1 lingură de unt, 1 pahar lapte, 2 linguri făină și la urmă 4 albușe bătute. Se amestecă cu ciuperci opărite în unt. Se poate coace ca budincă sau omlete groase în tigaie. Se servește cu sos de ciuperci. 

Ziarul recomandă a fi servită la cină, alături de legume noi și fructe. Deși nu se specifică soiul cu care se face această budincă de ciuperci, se pot folosi champignon sau pleurotus.

budinca-de-ciuperci---reteta-traditionala-din-bucataria-romaneasca-ziar

Care sunt cele mai populare soiuri de ciuperci și beneficiile lor pentru sănătate

 

Champignon

Cunoscute și sub numele Agaricus bisporus, acestea sunt, probabil, cele mai populare ciuperci în rândul persoanelor care vor să-și mențină silueta sau să urmeze un regim vegetarian. Champignon este un soi bogat în fibre și în amidon, elemente care contribuie la funcționarea eficientă a sistemului digestiv și la menținerea sănătății colonului. Bogate în antioxidanți, aceste ciuperci sunt considerate un ajutor util pentru întărirea sistemului imunitar.

Maitake și Shiitake

Cultivate și folosite inițial în Japonia și în China, aceste ciuperci sunt apreciate pentru rolul benefic asupra sănătății, care le este atribuit de mii de ani. Dacă ciuperca medicinala Shiitake este recunoscută pentru complexul de vitamine B și pentru bogăția de săruri organice și de aminoacizi esențiali, Maitake poate fi consumată ca aliment crud, cu beneficii pe termen lung pentru sistemul imunitar.

Gălbiori

Gălbiorii sunt culeși de la rădăcina copacilor acoperiți cu mușchi, din pădurile de conifere. Prin conținutul lor de acid glutamic, gălbiorii contribuie la întărirea sistemului imunitar, pot avea efecte benefice asupra capacității de memorare și combat cu succes stările de oboseală. Gălbiorii conțin din plin vitamina D, care susține fixarea calciului în oase, dar și importante cantități de fier, cupru, potasiu, aminoacizi esențiali și vitamina B.

Pleurotus

Ciupercile Pleurotus sunt apreciate pentru fibra lor foarte cărnoasă, pentru aromă și pentru savoarea aparte, dar și pentru izul dulceag pe care îl răspândesc. Bogate în vitaminele B1 și B3, în aminoacizi, acid folic, fosfor și potasiu, ciupercile din acest soi sunt apreciate pentru proprietățile antibacteriene și antioxidante.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de busincă de ciuperci, cu siguranță îți va plăcea și cea de Clătite cu spumă - Rețeta fascinantă și delicioasă, veche de aproape 100 de ani.

Sursa foto: Pagina de Facebook Reclame Vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel