Crème anglaise - cremă de vanilie, șodou sau custard de vanilie, varianta dietetică. Doar 65 de calorii: Notează acum rețeta!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Crème anglaise - cremă de vanilie, șodou sau custard de vanilie, varianta dietetică. Doar 65 de calorii: Notează acum rețeta!
Crème anglaise - cremă de vanilie, șodou sau custard de vanilie, varianta dietetică. Doar 65 de calorii: Notează acum rețeta!

Crème anglaise, cremă de vanilie, șodou sau custard de vanilie. Un preparat atât de des folosit pentru a desăvârși alte deserturi, dar delicios de savurat chiar și fără „acompaniament“. Iată o rețetă dietetică, 100 de grame având doar 65 de calorii.

Crème anglaise - crema de vanilie este o adevărată desfătare, care nu numai că este perfectă pentru a umple alte deserturi, dar și pentru a fi savurată ca atare, eventual sfărâmând un biscuit fără zahăr sau alune și migdale. De fapt, este un desert uimitor, care cu siguranță vă va lăsa gura apă.

Este o cremă delicioasă și delicată pe care o puteți consuma la micul dejun, la gustare sau pentru a umple o prăjitură, fursecuri dacă aveți musafiri sau familia extinsă acasă. În plus, este o cremă săracă în calorii, așa că o poți consuma fără probleme dacă ești la dietă. 


Timp de preparare: 10 minute

Gătire: 10 minute

Timp total: 20 minute

Porții: 4

Calorii: 65 per porție.

Vezi și: Tort de înghețată cu vanilie. Un desert fără coacere care te va fascina și răcori 


Ingrediente șodou sau custard de vanilie

 

- 60 de grame de gălbenușuri de ou (pentru a fi mai precis, această doză se referă la aproximativ 3 gălbenușuri)

- 50 de grame de smântână ușoară proaspătă

- 50 de grame de lapte integral proaspăt

- 30 de grame de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 60 de grame de zahăr obișnuit sau brun)

- o jumătate de păstaie de vanilie 


Crème anglaise - cremă de vanilie, varianta dietetică: Mod de preparare

 

1. Pentru început se ia un bol și se toarnă semințele de la păstaia  de vanilie, apoi se adaugă atât îndulcitorul stevia (sau zahărul), cât și gălbenușurile și cu ajutorul unui mixer de mână se începe să se amestece ingredientele.

2. După ce se bat ouăle, se încălzește laptele, care nu trebuie să fie fierbinte, apoi se adaugă smântâna și vanilia, care se vor încorpora apoi în amestecul obținut mai sus.

3. Acum se reia amestecarea scurtă cu telul de mână, apoi se pune jos și se continuă cu lingura de lemn.

4. În acest moment, reduceți focul și gătiți "alla rosa" încercând să nu depășiți o temperatură de 80°C, sau continuați folosind metoda caracteristică de gătire care își trage numele de la faptul că, inițial, se sufla pe un văl de sos colectat pe o lingură de lemn, unde se forma o ondulație asemănătoare cu petalele trandafirului (evident, această metodă era folosită când nu existau termometre de bucătărie).

5. După ce ați făcut acest lucru, transferați crema, care trebuie să aibă o consistență lichidă, într-un castron rece care trebuie să fie plasat în interiorul altuia mai mare, care trebuie să conțină atât apă, cât și gheață.

6. La final se lasă crema să se răcească, proces care în acest fel se va întâmpla mult mai repede, apoi după ce s-a îngroșat bine va fi gata să fie servită sau să umple vreun dulce.

Note și sfaturi: Crème anglaise - crema de vanilie este foarte versatilă, puteți prepara un desert simplu în pahar cu un simplu biscuit sfărâmat și nuci tocate, sau să  umpleți prăjiturile, dulciurile, dar și biscuiții și croissantele. Veți avea de unde alege. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel