Gogoși tăiate cu paharul, gustul copilăriei. Așa îți aduci aminte de vacanțele la bunici

Gogoși tăiate cu paharul -Rețeta care îți va aduce aminte de gustul copilăriei
Gogoși tăiate cu paharul -Rețeta care îți va aduce aminte de gustul copilăriei

Atunci când ne găndim la gogoși, automat ne gândim la cele pufoase, pline în interior. Descoperă în continuare o rețetă de gogoși tăiate cu paharul care îți va aduce aminte de gustul copilăriei.

Gosoși tăiate cu paharul este o rețetă care îți va aduce aminte, cu siguranță, de copilărie și de vacanțele la bunici. 

Ingrediente

 

- 500 grame făină

- 2 ouă

- un pahar de lapte

- 1/2 pahar de zahăr

- un plic drojdie (7 g) sau proaspătă (25 g)

- coaja unei lămâi

- 2-3 linguriţe esenţă vanilie

- zahăr pudră (opţional)

- ulei pentru prăjit

Gogoși tăiate cu paharul. Cum se prepară 

 

Se încălzește laptele cu zahărul (nu se fierbem), se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se adăugă o mână de făină (cam două-trei linguri), cam cât să obţinem o compoziţie cu o consistenţă asemănătoare celei a iaurtului (aceasta este numită maia sau plămadă). Lăsăm maiaua gogoşilor la crescut cam 15 minute, într-un loc mai călduros, scrie barbatlacratita.ro.

Vezi și: Pui dulce-acrișor cu ananas. Un preparat chinezesc GENIAL, gata în 20 de minute

După ce creşte plămada, adăugăm cele două ouă, coaja de lămâie rasă şi esenţa de vanilie după gust. Omogenizăm şi începem să adăugăm treptat faina, frământând până când obţinem un aluat nelipicios şi elastic, exact ca în cazul aluatului de pâine. Punem apoi aluatul gogoşilor la crescut într-un loc călduros. Îl lăsăm aproximativ 15-20 minute, timp în care aproape că îşi dublează volumul).

Gogoși tăiate cu paharul. Pudrăm cu făină blatul de lucru al bucătăriei şi întindem aluatul de gogoşi într-o foaie de grosimea unui deget (folosind sucitorul sau o sticlă). După aceea decupăm foaia cu ajutorul unui pahar. Șuviţele de aluat care rămân în urma decupării gogoşilor pufoase le frământam şi repetăm procesul până când terminăm de decupat tot aluatul de gogoşi.

Bucăţile de gogoşi decupate cu paharul le vom lăsa la crescut vreo zece minute. Punem gogoşile la prăjit atunci când uleiul este bine încins, prăjindu-le pa ambele părţi. Gogoşile pufoase pot fi servite simple sau pudrate cu zahăr, glazurate cu ciocolată.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de gogoși tăiate cu paharul, cu siguranță îți va plăcea și Prăjitura Siret cu ness.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy