Bărcuțe de lavaș cu piept de pui: O veche rețetă armenească, servită regilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bărcuțe de lavaș cu piept de pui: O veche rețetă armenească, servită regilor
Bărcuțe de lavaș cu piept de pui: O veche rețetă armenească, servită regilor

Bărcuțe de lavaș cu piept de pui, îmbrăcat într-un sos ușor și delicios de smântână. Iată o veche rețetă armenească, servită regilor, pe care o poți pregăti ușor la tine acasă. Prezentarea preparatului este, într-adevăr, demnă de mesele regești.

Foile de lavaș sunt întrebuințate la diverse rețete de plăcinte sau kebap. Dacă nu găsiți foi de lavaș armenesc, puteți să folosiți lipii libaneze. Cu aceste foi de lavaș este comod si foarte ușor de pregătit o gustare rapidă, mai ales când ești pe fugă.

O rețetă interesantă este una dintre componentele principale ale unei cine de succes! Așa este și rețeta de bărcuțe de lavaș cu piept de pui. Iată o rețetă mai neobișnuită pentru a găti un piept de pui delicios. Mâncarea arată strălucitor și chiar rafinat, dar, în același timp, este pregătită simplu și cu produse la îndemâna oricui.

Ingrediente necesare

 

200 g. smântână 20%;

100 g brânză tare

Paprika afumată - 1 linguriță.

Usturoi - 3 căței

Mărar - 2 crenguțe

Pătrunjel - 3 crenguțe

Roșii - 2 bucăți medii sau 300 grame roșii cherry

Foi lavaș  - 4 foi

File de pui - 4 bucăți (1 kg.) 

Sare, piper măcinat - după gust 

Ceapă verde - 100 g

Ciuperci - 100 g.

Ouă - 2.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Bărcuțe de lavaș cu piept de pui, poți încerca și Pierogi, rețeta unuia dintre cele mai bune feluri de mâncare din bucătăria poloneză. Mai delicioși decât colțunașii!

 

Bărcuțe de lavaș cu piept de pui - Rețeta pas cu pas

 

Spălăm pieptul de pui și uscăm cu un șervet de hârtie. Se crestează apoi cu un cuțit, destul de adânc (cm 1-2 centimetri tăietura) și se fac 4, 5 crestături. Se asezonează apoi cu sare și piper, după gust. 

Smântâna, brânza dată pe răzătoare, Paprika afumată, usturoiul mărunțit, ceapa, mărarul și pătrunjelul, tocate se amestecă, rezultând un sos pe care îl vom folosi ulterior.

Din foile de lavaș se formează acum „bărcuțele“: Fiecare margine se împăturește în interior (2 cm), iar la două dintre capetele se prinde o scobitoare, formând astfel forma de bărcuță.

Pieptul de pui se pune apoi în bărcuță. În fiecare crestătură se așează acum, alternativ, felii de ciuperci și felii de roșii, iar bărcuțele de lavaș cu piept de pui se pune în tava pentru cuptor.

Sosul cu smântână și brânză pregătit mai sus se pune acum peste fileurile de piept de pui.

Cele două ouă se bat și, cu o pensulă, se ung bărcuțele de lavaș. Se dă la cuptorul preîncălzit la 80 de grade timp de 30-35 de minute. 

Se scot apoi din cuptor, se înlătură scobitorile și se servește.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel