Bonus de 350 de euro pentru trei milioane de muncitori, în Italia. Ce categorie de lucrători va primi banii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Bonus de 350 de euro pentru trei milioane de muncitori, în Italia. Ce categorie de lucrători va primi banii
Bonus de 350 de euro pentru trei milioane de muncitori, în Italia. Ce categorie de lucrători va primi banii

Bonus unic de 350 de euro pentru trei milioane de muncitori din Italia. 

Măsura este destinată să ajungă în două tranșe (între ianuarie și martie 2023) și este destinată angajaților din turism și servicii din Italia. Contribuția economică face parte dintr-un „protocol extraordinar” și este rezultatul unui acord între sindicate și asociațiile cooperative de consumatori pentru a ajuta muncitorii să facă față creșterii prețurilor.

Acordul a fost făcut de sindicatele Filcams Cgil (n.r. - Federația Italiană a Lucrătorilor de Servicii de Turism Comercial), Fisascat Cisl (n.r. - Federația Italiană a Serviciilor Comerciale și Conexe și Turismului) și Uiltucs (n.r. - Uniunea Italiană a Lucrătorilor din Turism, Comerț și Servicii). Lucrătorii din aceste sectoare vor primi un bonus unic de 350 de euro la începutul noului an pentru a face față costului vieții.

2. Bonus de 3... (bonus-de-350-de-euro-pentru-trei-milioane-de-muncitori--in-italia--ce-categorie-de-lucratori-va-primi-banii2.jpg) 

Prima tranșă va sosi cu salariul din ianuarie: 200 de euro cu salariul din ianuarie și a doua tranșă va fi de 150 de euro cu cel al lunii martie.

Italia. Un nou bonus, începând din 19 octombrie. 20 de milioane de euro alocate: Pentru ce este și cine îl poate solicita

 

Bonus de 2.400 de euro pentru anumiți lucrători din Italia

 

Un alt bonus pentru angajați a fost anunțat săptămâna trecută în Italia. De această dată angajaților celui de-al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, care a anunţat că le va acordaun bonus unic de 2.400 de euro. Acești bani sunt pentru a recompensa productivitatea şi a-i ajuta pe angajați să facă faţă creşterii preţurilor.

„Acest acord reflectă contribuţia pozitivă a pieţei italiene asupra performanţei bune a grupului”, spun reprezentanții UniCredit.

UniCredit a decis luna trecută că va acorda și angajaţilor săi din Germania un bonus de 2.500 de euro în luna decembrie, pentru a-i ajuta să facă față creşterii inflaţiei. Potrivit datelor de pe site-ul băncii, UniCredit are 34.608 angajaţi în Italia şi 13.740 în Germania.

Italia. Primă de 150 de euro pentru îngrijitori, dar nu pentru toți: Badantele care au venit în concediu acasă riscă să rămână pe dinafară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel