Italia. Un nou bonus, începând din 19 octombrie. 20 de milioane de euro alocate: Pentru ce este și cine îl poate solicita

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Guvernul din Italia a stabilit o nouă alocare de 20 de milioane de euro pentru ecobonusul pentru motociclete și scutere, pentru a încuraja tranziția către mobilitatea electrică.

Începând de miercuri, 19 octombrie 2022, la ora 10.00, platforma ecobonus.mise.gov.it se va redeschide pentru ca distribuitorii să poată rezerva stimulente pentru achiziționarea de mopede și motociclete electrice. Refinanțarea stimulentelor de către Ministerul Dezvoltării Economice a fost prevăzută în Decretul de simplificare.

Cine poate aplica pentru Ecobonus

 


Contribuția poate fi solicitată direct vânzătorului de către toți cei care achiziționează un vehicul electric nou din categoriile L1e, L2e, L3e, L4e, L5e, L6e, L7e și se calculează în funcție de procentul din prețul de achiziție: 30% pentru achizițiile fără casare și 40% pentru achizițiile cu casare.

Pentru a beneficia de aceste stimulente, vehiculele achiziționate trebuie să fie noi, electrice sau hibride și să fie cumpărate și înmatriculate în Italia.

Scopul acestor stimulente este de a încuraja răspândirea motocicletelor, scuterelor și cvadriciclurilor electrice. Contribuția planificată (fără dezmembrare) este de 30% din prețul de achiziție, până la un maxim de 3.000 EUR. Reducerea se aplică direct în momentul achiziționării mopedelor și motocicletelor electrice sau hibride, cu două, trei sau patru roți, fără limită de putere. Vehiculul poate fi achiziționat și prin leasing. Stimulentul vă permite să economisiți foarte mult, indiferent dacă cumpărați un scuter sau o motocicletă. De exemplu, un scuter de 2.990 de euro cu ecobonus costă 2.093. În schimb, o motocicletă de 22.080 de euro cu ecobonus ajunge la 19.080.

Cum funcționează

 


Distribuitorii, după ce se înregistrează în zona care le este dedicată pe platforma Mise dedicată Ecobonus, pot rezerva contribuțiile pentru fiecare vehicul în parte, obținând, în funcție de disponibilitatea resurselor, o chitanță de înregistrare a rezervării.

Distribuitorul va plăti contribuția clientului său prin compensarea prețului de achiziție. La rândul lor, producătorii sau importatorii vehiculului vor trebui să ramburseze vânzătorului valoarea contribuției și apoi să o recupereze sub forma unui credit fiscal.

Vânzătorii, după ce se înregistrează în zona care le este dedicată pe platforma Mise, pot rezerva contribuțiile pentru fiecare vehicul în parte, obținând, în funcție de disponibilitatea resurselor, o chitanță de înregistrare a rezervării. În termen de 180 de zile de la rezervare, aceștia trebuie să confirme tranzacția, comunicând numărul de înmatriculare al noului vehicul livrat și anexând documentația necesară. Contribuția este plătită de către vânzător cumpărătorului prin compensare cu prețul de achiziție. Companiile care produc sau importă vehiculul rambursează vânzătorului valoarea contribuției și apoi o recuperează sub forma unui credit fiscal.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel