Belgia. Trei români, acuzați că au ucis un cuplu chiar în fața unui copil de 4 ani. Bărbații neagă faptele oribile: „Am renunțat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei români se vor prezenta de luni în fața magistraților din Belgia. Aceștia sunt acuzați de tâlhărie și crimă. Ei neagă orice implicare în atacul care a dus la pierderea vieții unui cuplu.

Gheorghiță B., Marin F. și Aurel N., trei romani în vârsta de 40 de ani, se vor prezenta de luni la Tribunalul Mons, regiunea Valonia din Belgia, fiind acuzați de furt și omor. Procesul ar fi trebuit să aibă loc în luna ianuarie, însă a trebuit să fie amânat pentru că unul dintre inculpați a fost infectat cu Covid-19.

Cei trei români sunt suspectați de un atac cu o violență rară care a fost comis la 25 aprilie 2017 la casa unui cuplu, în vârstă de 70 de ani, pe rue des Pêchers din Goutroux, provincia Hainaut din Belgia. În acea zi, în mijlocul după-amiezii, cei trei români au pătruns în casă. Dar casa nu era goală, proprietarii fiind acasă. Nicole, în vârstă de 74 de ani, este vizată de români. Pumnii și loviturile de picior cad asupra ei, mai ales în față. Michel, în vârstă de 76 de ani, este relativ cruțat, dar era victima unui accident vascular cerebral recent și nu reprezintă nici cea mai mică amenințare pentru români. Scena este cu atât mai teribilă cu cât se petrece sub ochii unui copil de 4 ani, nepoata cuplului, un copil terorizat și astăzi de fapte. Când părăsesc casa, Nicole zace pe podea, inconștientă.

Șofer român de TIR, erou în Belgia: „A fost un adevărat act vitejesc” - FOTO

 

Românii neagă faptele


Câteva zile mai târziu, ancheta a dus la audierea și arestarea a trei persoane, trei bărbați de origine română, care au sosit în Belgia cu câteva luni mai devreme și stăteau „ghemuite” într-un apartament din cartierul rue Turenne din Charleroi. Ei au fost principalii suspecți încă de la început, întrucât un Peugeot 407 aparținând unuia dintre ei a fost zărit de un vecin, parcat în fața casei de pe rue des Peupliers din Goutroux, în ziua atacului.

În ciuda acestei „coincidențe” și a prezenței la fața locului a ADN-ului unuia dintre români, cei trei bărbați au negat faptele îndelung și și-au schimbat de mai multe ori versiunea, acuzând chiar și un al patrulea hoț, un anume „Pitbull”. Marin F. și Aurel N. au ajuns să-i pună totul în spate lui Gheorghiță B.: „Am făcut înainte toți trei cercetări în acea zonă. Dar în acea zi, ne-am dat seama că era cineva în casă și am renunțat, dar nu și el”.

Poliția a găsit totuși ceasuri și aur, prada jafului, în apartamentul de pe rue Turenne. Cei trei români, care au antecedente penale în mai multe țări europene, au fost în cele din urmă duși în fața judecătorilor pentru a răspunde pentru furt cu crimă.

Belgia. Româncă, moarte tragică din cauza abuzurilor tatălui vitreg. Un ex-bodyguard al familiei regale a răzbunat-o: „A fost o greșeală”

 

Procesul va avea loc după 5 ani de la tragedie


La patru luni de la atacul asupra cuplului, situația s-a schimbat pe 5 august 2017: Nicole a murit după trei luni și jumătate de comă, diverse operații și suferințe nespuse. Femeia, „zâmbitoare și activă”, care a lucrat toată viața ca îngrijitoare, căreia îi plăcea să cânte, care era apreciată de tot cartierul ei, nu a supraviețuit groaznicului atac. „Sănătatea ei s-a îmbunătățit inițial. Dar apoi a devenit și mai rău. Trauma suferită în timpul atacului a doborât-o în cele din urmă”, a explicat atunci fiul.

Iar Michel a urmat-o, din păcate, și a murit pe 18 octombrie 2018. „Acest om curajos lucrase de la 14 ani, ca miner, apoi în lumea sticlariei înainte de a intra în poliție și de a-și încheia cariera acolo, ca inspector superior în începutul anilor 2000”. Cuplul era împreună de 55 de ani.

Procesul va avea loc de la 5 ani de la tragedie, iar cei trei români riscă ani grei de închisoare.

Belgia. Un român se teme pentru viața lui după ce un individ care l-a împușcat va ieși din închisoare: „Sunt convins că va termina treaba”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel