Șofer român de TIR, erou în Belgia: „A fost un adevărat act vitejesc” - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Șofer român de TIR, erou în Belgia: „A fost un adevărat act vitejesc” - FOTO
Șofer român de TIR, erou în Belgia: „A fost un adevărat act vitejesc” - FOTO

Un șofer român a devenit erou în Belgia după ce a salvat un coleg din flăcările care au cuprins cabina, pe E314 în Genk. 

Un camion a ars ieri, în plină oră de vârf, pe E314, lângă Genk, regiunea Flandra din Belgia. Șoferul abia a putut fi salvat din cabină de un român și un belgian. 

2. -imagine fara descriere- (sofer-roman-de-tir--erou-in-belgia-a-fost-un-adevarat-act-vitejesc---foto-2.jpg)

 

„Șoferul de camion român a fugit apoi repede la camioneta lui pentru a lua o bară de fier”

 

Luni, în jurul orei 17.30, a fost primit primul apel de urgență despre un accident grav pe E314 în Genk, între ieșirile 31 și 32, pe direcția Maasmechelen. „Am fost nevoiți să oprim. Mai era o mașină între noi și camioanele implicate. Din fericire, am reușit să frânăm la timp”, spune Marco Koziel, unul dintre martori. Însă, acest lucru nu a fost posibil cu două camioane. Potrivit martorilor, șoferul camionului din față a frânat la timp, dar camionul din spatele lui nu a putut evita o coliziune și a lovit vehiculul din fața lui.

Profesor român, prins la furat în Belgia. A invocat un motiv incredibil: „E un hoț atipic”

„A fost o adevărată lovitură”, spune Dominiek Fluder, care se îndrepta spre Maasmechelen pentru angajatorul său, Dalemans. „Și imediat după aceea a început un incendiu în cabina ultimului camion. Am alergat la camionul acela cât de repede am putut să văd dacă pot să ajut. S-a apropiat și un șofer român. Am văzut că șoferul lui Verheyen era blocat, dar nu am putut deschide ușa cabinei lui. Șoferul de camion român a fugit apoi repede la camioneta lui pentru a lua o bară de fier. Cu asta, am spart geamul. Până atunci focul ajunsese deja în cabină. Șoferul suferea dureri îngrozitoare. A strigat. Dar nu am avut de ales decât să-l scoatem afară. Dacă nu am fi făcut-o, el nu ar fi supraviețuit”.

3. -imagine fara descriere- (sofer-roman-de-tir--erou-in-belgia-a-fost-un-adevarat-act-vitejesc---foto-3.jpg)

 

„A fost într-adevăr un șoc”

 

Sarah Münks și cei doi copii ai săi conduceau nu departe de camioanele implicate. „A fost într-adevăr un șoc”, spune Münks. „Am văzut că a luat foc și mi-am pus imediat copiii în siguranță. Am văzut cum acei doi bărbați l-au scos pe șofer din cabina lui în flăcări și l-au adus în siguranță. A fost un adevărat act eroic”.

Șoferul ultimului camion a fost dus la spitalul Sint Jan al spitalului Oost Limburg cu răni grave, dar care nu îi pun viața în pericol. „Șoferul celui de-al doilea camion, un francez, a fost și el rănit la cap, însă ușor, încă mai putea să se plimbe”.

Belgia. Româncă, moarte tragică din cauza abuzurilor tatălui vitreg. Un ex-bodyguard al familiei regale a răzbunat-o: „A fost o greșeală”

Accidentul a provocat câteva ore de blocaje în trafic. Nu doar pe autostradă, ci și pe drumurile folosite pentru devierea traficului. Pentru a menține o imagine de ansamblu clară, a fost desfășurat un elicopter al poliției federale. Abia luni seara târziu, toate problemele au fost rezolvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel