Belgia. Tânăr ROMÂN cu ARSURI GRAVE, transportat de URGENȚĂ cu o aeronavă MILITARĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tânăr de 21 de ani, cu arsuri grave, care necesita transport medical de urgenţă, a fost transferat, astăzi, la un spital din Belgia cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, misiunea umanitară de urgenţă cu aeronava militară a avut loc pe ruta Otopeni - Mihail Kogălniceanu - Bruxelles.

Citește și Belgia. ROMÂNCĂ ARSĂ, transferată cu un avion militar

Pacientul a fost asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD şi de una militară. "Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", se arată într-un comunicat al MApN.

Citește și Belgia. Familia ROMÂNCEI ARSE, dezvăluiri CUTREMURĂTOARE: „Dacă mai stătea două zile, MUREA"

Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, căpitan-comandorul Cornel Mladin, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Gabriel Preduca, maistrul militar Bogdan Zaharia, maiorul medic Daniel Nica şi plutonierul asistent Georgel Grigore. Echipajul medical SMURD este format din doctorul Ionuţ Murguleţ şi asistentul Loredana Chirca.

„Sâmbătă a fost primit un apel prin 112 pentru acordarea primului ajutor medical unui tânăr de 20 de ani, victima a unui accident prin electrocutare la rețeaua de înaltă tensiune. La fața locului a fost alocată o ambulanță terapie intensivă mobilă. Pacientul a fost evaluat și asistat medical pentru traumatisme, arsuri electrice și transportat la spitalul județean Constanța”, a transmis ISU Dobrogea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel