Belgia. Spărgătorul român prins după greșeala majoră de a mușca dintr-un morcov, condamnat. Ce pedeapsă a primit după un jaf ca în filme

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Românul prins după greșeala majoră de a mușca dintr-un morcov, condamnat. Ce pedeapsă a primit după un jaf ca în filme
Belgia. Românul prins după greșeala majoră de a mușca dintr-un morcov, condamnat. Ce pedeapsă a primit după un jaf ca în filme

Un român care a fost implicat într-un jaf violent a locuinței unei femei de 75 de ani în Grimbergen, în regiunea Flandra din Belgia, în 2019, a fost condamnat la șase ani de închisoare. Bărbatul a putut fi identificat pe baza materialului ADN găsit pe niște bucăți de morcov.

În 2019, o femeie în vârstă din Grimbergen, Flandra din Belgia, a fost jefuită în propria casă de doi bărbați mascați. Victima a fost amenințată cu un cuțit și forțată să-și golească seiful și să predea toate bunurile de valoare. Cei doi făptuitori au fugit în cele din urmă cu vehiculul ei și cu o pradă în valoare de 50.000 de euro. Mașina a fost găsită la scurt timp după aceea, însă ocupanții au dispărut fără urmă.

Când polițiștii au percheziționat zona din jurul căminului bătrânei, într-o magazie din apropiere a fost găsit un loc de dormit improvizat. Victima a declarat că unul dintre autori a spus în timpul jafului că a petrecut noaptea în casă.

În hambar, ancheta tehnică a poliției federale a găsit câteva bucăți de morcov mestecat. Material ADN a fost găsit pe legumele rămase, dar inițial nu era niciun rezultat.

Belgia. Român, prins după după un jaf ca-n filme. Greșeala majoră comisă: a mușcat dintr-un morcov

 

Românul, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

 

În martie 2021, materialul genetic ar putea fi comparat cu bazele de date ale curții britanice. Asta a dus la identificarea unui suspect. Este vorba despre un român care este cunoscut în Belgia sub un nume fals și a fost deja condamnat la 40 de luni de închisoare. Bărbatul a fost condamnat în lipsă în noiembrie 2021 la 6 ani de închisoare pentru faptele de la Grimbergen.

În urmă cu câteva luni, bărbatul a fost arestat în România. A fost extrădat în Belgia, după care a făcut recurs împotriva verdictului. Cazul a ajuns din nou în fața instanței de la Bruxelles, dar nu au văzut niciun motiv pentru a atenua primul verdict. Astfel, românul a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel