Belgia. Român, prins după după un jaf ca-n filme. Greșeala majoră comisă: a mușcat dintr-un morcov

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Român, jaf ca în filme în Belgia A dormit în casa victimei, a forțat-o să deschidă seiful și a plecat cu mașina ei. Cum a fost prins după 2 ani
Român, jaf ca în filme în Belgia A dormit în casa victimei, a forțat-o să deschidă seiful și a plecat cu mașina ei. Cum a fost prins după 2 ani

Parchetul Halle-Vilvoorde din Bruxelles a cerut, luni, o pedeapsă de opt ani de închisoare împotriva unui român care a comis o spargere cu violență în Grimbergen în anul 2019, desprinsă parcă dintr-un film. Bărbatul, împreună cu un prieten, a fugit cu 50.000 de euro. Nu a putut fi identificat până în martie 2021. 

Victima, o doamnă în vârstă, se dusese la cumpărături în dimineața incidentului, dar când s-a întors acasă, a fost atacată de doi bărbați mascați. Au amenințat-o cu un cuțit și au forțat-o să-i însoțească în timp ce îi căuta prin casă. De asemenea, au forțat-o să-și deschidă seiful cu bijuterii. După ce au strâns suficientă pradă, au legat-o pe victimă de pat și au plecat cu mașina ei.

Vehiculul a fost găsit golit la scurt timp la o intersecție din Grimbergen. Nu exista nicio urmă a autorilor. Victima și-a amintit că unul dintre bărbați i-a spus că a petrecut noaptea în casa ei.

 

ADN-ul românului, luat de pe resturi de morcovi

 

Poliția a găsit apoi un loc de dormit improvizat în magazia casei. Acolo au observat și câteva bucăți de morcovi roși. ADN-ul putea fi găsit pe resturi, dar acest lucru nu a dat imediat rezultate.

Abia când ADN-ul a putut fi comparat cu bazele de date ale instanței britanice, în martie 2021, a fost identificat un suspect, un român cunoscut sub un alias în Belgia și care fusese deja condamnat la 40 de luni de închisoare acolo. 

Luni, parchetul a cerut opt ​​ani de închisoare împotriva românului. Verdictul va fi pronunțat pe 8 noiembrie.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel