Belgia. Români, „extorcare groaznică” într-o parcare: Au amenințat un conațional că-i taie urechile dacă nu le dă BMW-ul și 28.000 euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
FOTO ILUSTRATIV
FOTO ILUSTRATIV

Marius C., un român de 35 de ani, a fost astăzi condamnat la patru ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru o „extorcare groaznică” în parcarea autostrăzii din Jabbeke, regiunea Flandra din Belgia, după cum relatează presa locală. 

Potrivit procurorilor, un român din Torhout a fost contactat pe 27 septembrie 2019 de compatriotul său Marius C. Acesta din urmă „era un uriaș pachet de mușchi și un fost kickboxer care activa în mafia românească și avea deja numeroase condamnări pentru infracțiuni de droguri, răpire și viol”.

Ambii bărbați se cunoșteau din trecut și s-au întâlnit în spatele parcării autostrăzii din Jabbeke. Marius C. şi prietenul său Ion-Iulian M., în vârstă de 39 de ani, îl aşteptau pe românul din Torhout.

În momentul întâlnirii, Marius ar fi îmbrățișat victima și ar fi obligat-o să stea pe scaunul pasagerului din propria mașină.

 

L-au pus să le vireze 28.000 de euro

 

Românul a fost apoi împins și amenințat cu un cuțit. Marius i-ar fi spus că îi va tăia urechea și îl va înjunghia în picior. Soția și copiii lui au fost, de asemenea, amenințați cu moartea. 

Apoi, Marius și Ion-Iulian l-au condus la o bancă din Ostende și l-au pus să vireze 28.000 de euro într-un cont românesc deschis de iubita lui C. la acea vreme. S-au întors în parcarea autostrăzii din Jabbeke și l-au forțat să-și predea BMW-ul scump acolo.

Între timp, un al treilea însoțitor al lui Marius s-a dus să ia al doilea certificat de înmatriculare al mașinii de la soția victimei. Proprietarul a fost nevoit să semneze un contract de vânzare, după care românii au fugit cu vehiculul.

 

Condamnări

 

Victima a depus plângere la poliție, după care Marius C., iubita sa de atunci Dana-Cornelia, în vârstă de 33 de ani, și Ion-Iulian M. au fost arestați la 1 decembrie 2019.

Razvan-Constantin M., în vârstă de 32 de ani din Koekelare, bărbatul care a mers să ridice certificatul de înmatriculare, s-a predat la poliție la scurt timp după aceea. El a fost condamnat vineri dimineață la 120 de ore de muncă în folosul comunității.

Ion-Iulian M. a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în timp ce Dana-Cornelia C. a fost condamnată la 20 de luni de închisoare.

Marius C. a fost condamnat la 4 ani de închisoare, iar judecătorul a dispus arestarea lui imediată.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel