Belgia. Peste 50 de martori vor fi audiați în procesul crimei Sofiei Muylle. Alexandru neagă acuzațiile de crimă, viol și tortură

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Peste 50 de martori vor fi audiați în procesul crimei Sofiei Muylle. Alexandru neagă acuzațiile de crimă, viol și tortură
Belgia. Peste 50 de martori vor fi audiați în procesul crimei Sofiei Muylle. Alexandru neagă acuzațiile de crimă, viol și tortură

Peste 50 de martori vor fi audiați la procesul împotriva lui Alexandru C. în luna mai. Acuzatul român este judecat pentru asasinarea lui Sofie Muylle (27 de ani), dar neagă că a ucis-o pe femeia din Roeselare pe plaja din Knokke-Heist în ianuarie 2017.

Cadavrul victimei a fost găsit de un cetățean duminică, 22 ianuarie 2017, la ora 12:19, sub un gard pe plaja din Knokke. Primele descoperiri ale legistului au arătat că Sofie Muylle a fost ucisă violent în cursul nopții. Cu câteva ore mai devreme, iubitul ei a informat poliția că a dispărut brusc în timpul nopții.

Filmările de pe camerele de supraveghere au arătat că un bărbat într-o haina albastră. În acest context, Alexandru C. a fost arestat în România la data de 26 iunie 2017. El a fost predat Belgiei pe data de 14 iulie. Investigațiile ulterioare au relevat că ADN-ul acuzatului se potrivește cu materialul ADN al victimei. Acestea includ pete de spermă pe îmbrăcămintea ei.

 

Românul a fost arestat și pentru viol, tortură și agresiune sexuală

 

Alexandru insistă, însă, că nu i-a luat viața tinerei. El a recunoscut că a târât corpul sub gard, unde a întreținut relații sexuale cu ea. Fotografii și imagini ale victimei pe moarte au fost găsite și pe telefonul său mobil. Potrivit avocatului, această conștiență redusă a vctimei a fost cauzată de strangulare și, în cele din urmă, a murit în frig, după un stop cardiac. La cererea apărării, în timpul anchetei a fost numit un comitet extins de experți. Sofie Muylle a murit probabil de hipotermie.

În cursul anchetei, românul a fost arestat și pentru viol, tortură și agresiune sexuală. Prin urmare, AIexandru nu va fi judecat numai pentru crimă, ci și pentru viol și ​​tortură. În cazul unei achitări pentru crimă, Alexandru riscă 30 de ani de închisoare pentru viol și tortură. Apărarea poate susține că el a fost vinovat doar de viol, fără tortură. În timpul ședinței din sala de judecată, avocații apărării au presat, fără succes, un proces corecțional.

 

Alexandru riscă închisoarea pe viață

 

În această după-amiază, în timpul ședinței preliminare, a fost stabilită lista martorilor pentru proces. Procuratura și părțile civile au întocmit liste de martori destul de extinse, astfel încât președintele Willem De Pauw a propus să limiteze numărul de martori. La urma urmei, se stabilește că suspectul și Muylle nu se cunoșteau. În cele din urmă, s-a decis deci eliminarea unor cunoștințe de pe listă. În total, rămân peste 50 de martori.

Alexandru va fi asistat în proces de Chantal Van den Bosch și Pieter Filipowicz. Interesele tatălui și fratelui lui Sofie Muylle vor fi apărate de Charlotte Verhaeghe și respectiv de Filip De Reuse. Luc Arnou și Lore Arnou acționează ca avocați ai prietenului victimei. Céline D'havé de la Parchetul din Ghent preia rolul de procuror.

Procesul va continua pe 11 mai, cu componența juriului popular. Luni, 17 mai, procurorul general îi va citi rechizitoriul. În principiu, pledoariile vor începe joi după-amiaza, pe 20 mai. Prin urmare, președintele așteaptă un verdict cu privire la întrebările de vinovăție vineri seară, pe 21 mai. 

Pentru crimă, Alexandru riscă închisoarea pe viață.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel