Belgia. Alexandru, românul închis pentru că a violat, torturat apoi a ucis o tânără pe plajă, probleme la proces

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alexandru, românul în vârstă de 26 de ani, suspectat de asasinarea lui Sofie Muylle la Knokke, este judecat pentru posesie de droguri în închisoarea din Bruges.

La 26 februarie anul trecut, gardienii au găsit 3,39 grame de canabis în timpul unui control în celula lui Alexandru Caliniuc. Românul trebuia prezentat în fața instanței penală din Bruges, dar nu s-a prezentat acolo joi pentru că se află în prezent în carantină. Pentru a-i oferi posibilitatea de a participa la procesul său, judecătorul a amânat cazul până pe 11 martie.

Caliniuc așteaptă procesul său în închisoare, unde este reținut pentru viol, tortură și crimă. Pe 22 ianuarie 2017, un bărbat a a găsit cadavrul Sofie Muylle, în vârstă de 27 de ani, din Roeselare, sub o terasă de lemn de pe plaja Knokse. Șapte luni mai târziu, românul a fost arestat, potrivit niewsblad.be. 

Tânărul Alexandru Caliniuc este în arest preventiv de mai bine de doi ani.  El și-a recunoscut fapta pentru care a fost anchetat în Belgia. Românul riscă închisoare pe viață pentru omor și un spor de 30 de ani de închisoare pentru celelalte încadrări judiciar.

A filmat violul și torturile

 

Tânărul român, originar din Suceava, ar fi violat-o de două ori pe Sofie, în vârstă de 27 de ani, care se plimba pe plaja Knokke după care ar fi târât-o sub un gard și ar fi abandonat-o.  Alexandru a filmat tragicul eveniment cu telefonul mobil. El a recunoscut la reconstituire faptul că ar fi violat-o pe tânără, dar nu ar fi ucis-o, ea fiind în viaţă când a plecat. Românul a fost prins după aproape cinci luni după crimă în ţară şi extrădat în Belgia.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat însă  cum bărbatul a stat câteva ore în apropierea corpului fetei după ce a comis faptele îngrozitoare. Apărarea concluzionează într-un raport că Alexandru nu poate fi acuzat de o crimă. Totuși, bărbatul a recunoscut violul și agresiunile. Deși ar putea scăpa de închisoarea pe viață, pentru celelalte fapte riscă o condamnare de până la 30 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel