Belgia. Doi români, găsiți fără viață într-un tufiș. Un fost șef de poliție i-a atacat pentru că pescuiau în iazul lui

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi români care pescuiau în Forchies-la-Marche au fost uciși de fostul șef de poliție Francis Vandy. Procesul împotriva bărbatului va începe mâine la Curtea de Azize din Hainaut, provincie valonă din Belgia. Fostul comisar al poliției federale din Charleroi este judecat pentru dublă crimă. Juriul va fi întrunit joi după-amiază, iar procesul de fond începe luni, 26 septembrie, la ora locală 09:00.

Francis Vandy este acuzat de uciderea a doi bărbați de naționalitate română, care pescuiau în iazul său din Forchies-la-Marche pe 28 august 2019. Procesul ar fi trebuit să aibă loc în aprilie, dar a trebuit să fie amânat din cauza unei infecții cu coronavirus la un magistrat. 

Pe 29 august 2019, Maria G. a mers la poliția din zona Bruxelles-Vest pentru a sesiza dispariția soțului ei Gabriel. Cu o zi înainte, românul a plecat la pescuit cu fratele său, Constantin T., care alesese un iaz în Forchies-la-Marche, în Hainaut.

În același timp, o locuitoare a Rue du Bosquet din Forchies-la-Marche a raportat poliției din Trieux că un vehicul suspect a fost parcat pe strada ei încă cu o zi înainte. Era vorba despre un Opel Zafira, care a fost înmatriculat pe numele lui Constantin T., care a fost dat dispărut la poliția din Bruxelles.

Belgia. Zeci de sezonieri români, exploatați la o fermă: Neplătiți și nevoiți să mănânce doar merele pe care le culegeau

 

Trupurile neînsuflețite ale românilor erau într-un tufiș

 

Polițiștii au percheziționat zona și au găsit două cadavre într-un tufiș lângă iaz. Erau ale celor doi români dispăruți, dintre care unul a fost identificat printr-un tatuaj. Polițiștii au găsit și urme de sânge. Echipament de pescuit aparținând comisarului de poliție pensionar Francis Vandy și soției sale a fost găsit lângă iaz.

O vecină a mărturisit că a auzit împușcături pe 28 august 2019. Fiul lui Constantin T. a declarat că a plecat la pescuit cu tatăl său cu câteva luni mai devreme și că au fost urmăriți de doi bărbați. Unul dintre cei doi era înarmat, iar celălalt avea un câine. Au tras în pământ ca să-i alunge. Fiului i s-au prezentat câteva fotografii și l-a recunoscut pe Francis Vandy drept unul dintre cei doi bărbați.

Belgia. Ce-au făcut doi români după ce li s-a stricat mașina în drum spre Bruxelles: „Din moment ce nu aveau bani...”

 

„Ucis pentru a nu fi ucis”

 

Poliția a efectuat o percheziție în casa lui Vandy pe 30 august. Acolo a găsit mai multe arme de foc. În timpul interogatoriului său, Vandy a negat că a avut vreo legătură cu dubla crimă. Pe hainele pe care le purta pe 28 august au fost găsite însă urme de sânge și amprentele celor două victime. Pe 17 octombrie 2019, fostul polițist a fost arestat.

Pe 13 ianuarie 2020, el a mărturisit și a declarat că a „ucis pentru a nu fi ucis” de bărbații care pescuiau în iazul său. A menținut această versiune în timpul percheziției care a fost organizată de judecătorul de instrucție la 27 mai 2020.

După ce a părăsit armata ca și caporal, Vandy s-a alăturat Poliției Judiciare din Charleroi în 1974. În 2000 a devenit șef al poliției după ce a obținut o diplomă în criminologie.

Accident straniu, cu români, în Belgia: Un automobilist s-a ciocnit de un TIR. Ambii șoferi erau români

 

-----------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv             

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel