Belgia. Ce-au făcut doi români după ce li s-a stricat mașina în drum spre Bruxelles: „Din moment ce nu aveau bani...”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
politia_belgia
politia_belgia

Doi români au fost prinși în flagrant în Anzegem, provincia Flandra de Vest, regiunea Flandra din Belgia. 

Doi spărgători români au lovit la trei case din Anzegem în noaptea de 6 spre 7 mai. În primele două case se pare că nu au putut intra, dar au intrat într-o a treia casă și au fost prinși în flagrant. 

Belgia. Lucrătorii independenți români ocupă primul loc, înaintea olandezilor, francezilor și italienilor. Cum explică specialiștii

 

„Nu aveau bani să-și continue călătoria”

 

Ambii români erau în drum din Franța la Bruxelles pentru că unul dintre ei a primit o ofertă de muncă în capitala Belgiei. Dar vehiculul lor s-a stricat lângă Kortrijk.

„Din moment ce nu aveau bani pentru a-și continua călătoria, au decis să intre în acele case”, a pledat avocatul lor.

Cei doi români nu au reușit să intre în două case din Anzegem, dar au intrat într-o a treia când au fost prinși în flagrant. Ambii bărbați au fost arestați și de atunci sunt în închisoare.

Românii și-au exprimat regretul și doresc să se întoarcă la familiile lor cât mai curând posibil.

Acum, cei doi spărgători români riscă fiecare 10 luni de închisoare și o amendă de 100 de euro. Decizia judecătorilor va fi pronunțată pe 26 septembrie.

Belgia. Cum a reușit o companie să facă zeci de victime: „Avem muncitori români, lucrăm mai ieftin”. Păgubit: „Astfel de escroci, de neoprit”

 

Vezi și 

 

Român prins în flagrant când a spart o dubă, în Belgia: „Nu furam. Voiam doar să dorm acolo“

 

Un tânăr de 23 de ani, de origine română, riscă opt luni de închisoare și o amendă de 1.200 de euro pentru tentativă de furt dintr-o dubă din Marke. Bărbatul a fost prins în flagrant delict, dar a susținut că a intrat prin efracție pentru că voia să doarmă în dubă. 

Faptele datează de la 1 iulie. Inculpatul M.D. este din România, dar lucrează detașat ca electrician în Belgia și locuiește în Kortrijk. În ziua evenimentelor, locuitorii din zonă au fost speriați de zgomotul de sticlă spartă.

„Polițiștii din zona Vlas au ajuns la fața locului și l-au găsit pe inculpat în spațiul de marfă al dubei”, a declarat procurorul. „Avea tot felul de unelte și un cuțit la el. Lângă furgonetă se afla și o bicicletă electrică care fusese furată”.

Românul a negat faptele. „Nu știu nimic despre acea bicicletă. După serviciu am mers să beau ceva, am spart duba pentru că eram beat și am vrut să dorm în ea, dar nu aveam intenția de a fura nimic”, a afirmat românul în fața instanței, potrivit nieuwsblad.be.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel