Belgia. Un român care făcea curățenie, prins la pușculița pensionarei: Polițiștii i-au întins o capcană

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 45 de ani, din Bredene, regiunea Flandra din Belgia, este suspectat de furt de la o femeie de 70 de ani, în Ostende. Potrivit Procuraturii, asistentul de curățenie a sustras aproximativ 2.350 de euro dintr-o pușculiță. Suspectul neagă majoritatea furturilor. 

Bărbatul de origine română a lucrat luni de zile ca asistent de curățenie pentru victimă. La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, femeia, în vârstă de 70 de ani, dorea să ia banii din pușculiță pentru a umple plicuri pentru nepoții ei. Cu toate acestea, ea a observat că i-au dispărut 2.150 de euro. A alertat poliția și a bănuit că vinovatul este românul de la curățenie. 

Polițiștii au decis să aștepte până în momentul când suspectul va veni din nou la curățenie și să-i întindă o capcană. Astfel, pe 20 ianuarie, anchetatorii au pus pudră pe pușculiță și pe bani, au notat numerele bancnotelor în euro și au așteptat ca românul să facă mișcarea. Bărbatul a intrat în capcană și a fost prins cu pulberea pe mâini și 200 de euro din pușculiță.

Belgia. Un român se teme pentru viața lui după ce un individ care l-a împușcat va ieși din închisoare: „Sunt convins că va termina treaba”

El a trebuit să răspundă pentru asta în fața judecătorilor din tribunalul din Bruges vineri dimineață. Surprinzător, românul mărturisește ultimul furt, dar spune că nu are nicio legătură cu ceilalți 2.150 de euro care au dispărut. El cere suspendarea pedepsei cu închisoarea. Cu toate acestea, Procuratura nu crede povestea și a cerut 7 luni de închisoare. 

Hotărârea judecătorului va fi pronunțată în data de 3 iunie. 

Belgia. Româncă, moarte tragică din cauza abuzurilor tatălui vitreg. Un ex-bodyguard al familiei regale a răzbunat-o: „A fost o greșeală”

 

Profesor român, prins la furat în Belgia

 

Un profesor român pensionar care locuieşte în Meulebeke, provincia Flandra de Vest din Belgia, riscă și el 12 luni de închisoare pentru diverse furturi în Tielt și Izegem. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, nu a săvârșit infracțiunile din nevoie financiară. Dorea să atragă atenția fiului său care este avocat în România. 

„Românul este un hoț atipic”. El însuși este un profesor pensionar și provine dintr-o familie bună. Avocatul său a spus că vrea să atragă atenția fiului său. „Este avocat în România”, a pledat avocatul Kris Vincke. „După moartea soției sale, clientul meu a început o nouă relație cu o femeie mai tânără. Asta și o problemă de moștenire l-a despărțit de fiul său. Nu a apucat să-și vadă nepoții și a vrut să schimbe asta”.

Belgia. Patru români, furturi cu „o rochie specială”. Cum acționa banda în supermarketuri pentru a lua gratis mâncare și cosmetice

Apărarea a insistat asupra suspendării pedepsei cu închisoarea. Hotărârea va fi pronunțată în data de 2 iunie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel