Autovehicul, condus de un român, băut și fără permis, oprit cu focuri de armă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autovehicul, condus de un român, băut și fără permis, oprit cu focuri de armă
Autovehicul, condus de un român, băut și fără permis, oprit cu focuri de armă

Șoferul unui autovehicul nu s-a supus semnalelor polițiștilor din Făgăraș și nu a oprit. Bărbatul a ignorat echipajul și și-a continuat deplasarea.

 

Polițiștii din Făgăraș au încercat să oprească  automobilul pe DJ104B, în localitatea brașoveană Mândra. Conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire și și-a continuat deplasarea, astfel că oamenii legii au început urmărirea autovehiculului, cu autospeciala de poliție, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit autovehiculul, polițiștii au procedat la executarea unui foc, în plan vertical, cu armamentul din dotare. Șoferul a avariat atât autospeciala de poliție, cât și un alt autovehicul aflat în trafic, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile, scrie radiomures.ro.

Bărbatul a fost imobilizat și testat apoi cu etilotestul, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur. Acesta este un  bărbat, în vârstă de 38 ani. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

Un caz asemănător a avut loc, în luna decembrie, 2021, în Cluj.

 

Polițist român, rănit intenționat de un șofer, care a plecat brusc în timpul unei verificări. S-au tras focuri de armă

 

Un polițist din Cluj a fost rănit de un șofer, care a pornit brusc mașina, în timpul unei verificări. În încercarea de a opri mașina, polițiștii au tras trei focuri de armă, potrivit Mediafax.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii din Apahida au oprit luni o mașină pe pe raza localității Dezmir. În timpul verificării mașinii din exterior, șoferul, un bărbat de 31 de ani din Cluj-Napoca, a accelerat brusc, părăsind locul în care acesta a fost oprit și rănind ușor agentul de poliție.

După somare, polițiștii au tras trei focuri de armă, unul în plan vertical și două către pneuri, dar mașina și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acesteia, iar după aproximativ 200-300 de metri, șoferul ar fi pierdut controlul direcției, rămânând imobilizat pe marginea drumului.

Șoferul, alături de patru pasageri au fost imobilizați și duși la poliție, timp în care bărbatul de 31 de ani a adresat amenințări agentului de poliție, potrivit Mediafax.

Testarea șoferului cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost amendat și i-a fost suspendat dreptul de a conduce. Totodată, în continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel