Autoutilitară, condusă de un român, oprită în trafic. Ce au descoperit polițiștii de frontieră când au deschis portiera

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autoutilitară, condusă de un român, oprită în trafic. Ce au descoperit polițiștii de frontieră când au deschis portiera.
Autoutilitară, condusă de un român, oprită în trafic. Ce au descoperit polițiștii de frontieră când au deschis portiera.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiș, un cetățean roman care a sprijinit doisprezece cetăţeni din Afganistan și Pakistan în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 22.04.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 12.00, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicația DN57, la intrarea în localitatea Jamu Mare, judeţul Timiș, o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de un bărbat, în vârstă de 20 de ani, cetățean român.

În interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, doisprezece cetăţeni străini, toți bărbați, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în autovehicul sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferul a condus mijlocul de transport fără a poseda un permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi și conducerea unui vehicul fără permis de conducere pentru cetățeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii afgani și pakistanezi.

În cursul zilei de 24 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român în vârstă de 62 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

 

TIR, încărcat cu aproximativ 13 tone de deşeuri din Bulgara, oprit la intrarea în țară 

 

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Călăraşi, nu au permis intrarea pe teritoriul României unei cantităţi de aproximativ 13 de tone deșeuri din plastic, care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 12.820 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României.

Totodată urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că deşeurile în cauză prezentau urme de contaminare,în mijlocul de transport se aflau și alte tipuri de deșeuri, nefiind îndeplinite condițiile şi prevederile legale din Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel