Austria. Un român de 19 ani a pus polițiștii în alertă: „Arma jos! Vino afară sau intrăm!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Un român de 19 ani a pus polițiștii în alertă: „Arma jos! Vino afară sau intrăm!”
Austria. Un român de 19 ani a pus polițiștii în alertă: „Arma jos! Vino afară sau intrăm!”

Scene violente au avut loc ieri seară în Vienna-Hernals din Austria după ce un tânăr român de 19 ani a intrat cu o armă într-un magazin de tutun ca să-l jefuiască.

Tânărul român nu a reușit să scape întrucât poliția a fost alertată imediat și a ajuns la locul faptei în câteva minute. Strada a fost complet blocată, iar ofițerii au înconjurat sediul comercial cu arme, purtând veste antiglonț. Videoclipul, realizat de un martor, arată cum ofițerii s-au poziționat tactic în spatele vehiculelor și au vizat zona de intrare a magazinului. 

Citește și O grupare de români a forțat oameni să cerșească în Germania și Austria: S-au îmbogățit cu 200.000 de euro după ce le-a promis un loc de muncă

Unul dintre polițiști a început apoi să ia legătura cu românul, ceea ce în jargonul poliției se numește „vorbirea cu făptuitorul”. „Arma jos! Vino afară sau acum intrăm!”, se aude în videoclip. 

 

Românul a fost rănit în conflictul dintre el și vânzător

 

În magazinul de tutun, s-a spus că ar fi fost o încăierare între român și vânzător. Potrivit autorităților, oficialii de la WEGA au putut să-l aresteze temporar pe românul de 19 ani. Arma crimei, un pistol, a fost asigurată. Învinuitul a fost rănit în conflictul dintre el și vânzătorul de 59 de ani, motiv pentru care a fost dus la spital pentru îngrijirea în ambulatoriu a plăgilor. Vânzătorul nu a fost rănit în incident.

Vezi și Austria. Un român beat a intrat cu furgoneta într-un camion. Ambii șoferi sunt angajați la Amazon

Românul a fost luat cu cătuşe de poliţie imediat după tentativa de jaf. El este reținut de poliție, iar cercetările sunt în desfășurare. 

 

Hoț român, prins după ce a amenințat-o pe vânzătoare, în Austria

 

Un alt român, la finele lunii aprilie, a amenințat o vânzătoare din Linz și apoi a fugit. Cu toate acestea, polițiștii au reușit să-l aresteze la scurt timp pe suspectul român, în vârstă de 43 de ani.

Citește și Austria. Un român și-a pus o cagulă și a intrat în casa fostului angajator. L-a sfidat apoi de judecător: "Nu am fost eu!"

O angajată a declarat că a oprit un bărbat la casierie și i-a verificat rucsacul. Cu toate acestea, hoțul din magazin ar fi luat brusc geanta și ar fi amenințat-o pe femeie cu pumnul. Un alt angajat a încercat să îl oprească pe suspect la ușa de ieșire, dar nu a reușit. Întrucât hoțul se afla încă în imediata apropiere a magazinului, a fost arestat la scurt timp de către poliție și dus la centrul de detenție al poliției din Linz. Bărbatul, aflat în stare avansată de ebrietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel