Austria. Româncă de 20 de ani, găsită de polițiști înghețată, în zăpadă: Sărise din mașină după o ceartă cu iubitul

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
austria_politie
austria_politie

O româncă de 20 de ani a speriat pe toată lumea, inclusiv autoritățile din Austria, după ce a fugit din mașina unor prieteni după o ceartă cu iubitul ei. Polițiștii se pregăteau să o caute pe fată cu elicopterul, când românca a fost găsită înghețată, în zăpadă.

O româncă a mobilizat zeci de polițiști austrieci, inclusiv un elicopter era pregătit să decoleze, luni seara, 1 februarie, în zona Kienberg, la jumătatea distanței dintre Viena și Linz. Tânăra de 20 de ani a fost la un pas de moarte, scrie siteul săptămânalului austriac Niederösterreichische Nachrichten, titrează Libertatea.

Comandantul de poliție al districtului Scheibbs, Thomas Heinreichsberger, a condus personal acțiunea de luni seara. „Am primit alarma prin intermediul centrului de control, ni s-a spus că o persoană isterică a sunat din Kienberg, de la gară, a coborât dintr-un vehicul și a fugit. Femeia a sunat la numărul de urgență și și-a exprimat intenția de a se sinucide”, a declarat ofițerul, pentru sursa citată.

Polițiștii alertați s-au deplasat imediat la gara Kienberg și au găsit o mașină cu plăcuță de înmatriculare vieneză și doi ocupanți. Femeia și bărbatul, ambii din Viena, vizitaseră un prieten în Gaming și erau în drum spre casă. Prietena dispărută, în vârstă de 20 de ani, care ar fi consumat alcool și, conform declarațiilor însoțitorilor ei, ar fi fost beată, ar fi spus pe drumul spre casă că trebuie să meargă la toaletă. Șoferul s-a oprit apoi în gara Kienberg. Atunci, pasagera, o româncă de 20 de ani a ieșit din mașină și a fugit. Cei doi au urmat-o, dar ar fi pierdut-o din vedere în întuneric, au declarat ei polițiștilor.

Pregătiri de căutări cu elicopterul

 

Înainte să ceară să oprească mașina, românca se certase violent la telefon cu iubitul ei. Au fost solicitate patrule de câini și un elicopter Thomas Heinreichsberger a inițiat imediat căutarea tinerei românce. Au fost chemate alte patrule din Wieselburg și Scheibbs, au fost solicitate mai multe patrule de câini de serviciu și elicopterul poliției, inclusiv cameră termică. Cu toate acestea, elicopterul nu a putut decola din cauza vremii. De asemenea, fata a fost sunată, dar nu a răspuns.

La aproximativ o oră și jumătate după primul apel, tânăra de 20 de ani a sunat din nou la numărul de urgență. Se rătăcise și îi era foarte frig, a spus ea la telefon. Cu puțin înainte de miezul nopții, persoana dispărută a fost găsită lângă conacul din Kienberg. Zăcea nemișcată în zăpadă, lângă un arbust, și nu făcuse câțiva metri cât mai avea până la casă.

„Femeia era complet dezorientată și bineînțeles sever hipotermică, la temperata sub zero grade de afară. Norocul ei a fost că nu a căzut în râul din apropiere, în întuneric.”, spune Heinreichsberger. Crucea Roșie a îngrijit-o pe femeia grav hipotermică și ușor rănită (julituri la genunchi) și a dus-o la spital. Toți cei trei ocupanți ai vehiculului au fost denunțați pentru o posibilă încălcare a restricțiilor de ieșire în vigoare în Austria din cauza pandemiei de Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel