Român, victima unui accident cumplit la vamă, în Belgia: 5 camioane făcute praf. Un TIR a izbit cu 90 km/h o coloană de mașini

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Accident cumplit,  miercuri la prânz, pe autostrada E17, în apropierea graniței dintre Franța și Belgia. 5 camioane au fos implicate, iat patru dintre ele staționate în coloană. Un șofer român și-a pierdut viața în urma impactului devastator.

Din cauza unor controale ample la frontieră efectuate de poliția franceză pe E17, de la începutul săptămânii, la vamă sunt în permanență coloane de mașini și ambuteiaje. Iar miercuri s-a produs un accident în care a murit un șofer de camion. 

Accidentul a avut loc în jurul orei 13:45, când camionul condus de francezul originar din Arras, cu semiremorca plină cu rumeguș, la joncțiunea E17 Aalbeke, a intrat în plin în coloana de TIR-uri staționată. Procuratura din Kortrijk a anunțat că există imagini surprinse de camerele de supraveghere care arată cum camionul se izbește de vehiculul din față fără vreo intenție de frânare.

Șofer român, victimă în accdeintul de la vamă

 

Potrivit tahografului, în momentul impactului, camionul francezului avea o viteză de 90 de kilometri pe oră. Șocul a fost enorm. Cabina camionului a fost complet zdrobită. Resturile au zburat spre remorca vehiculului din față. Un șofer lituanian a trebuit să fie dus la spital, cu răni ușoare.  Alte trei camioane care erau la coadă au fost lovite puternic: un camion polonez, unul românesc și unul belgian.

„Eram în drum spre Reims cu lichid de îngrășământ. La început am crezut că a avut loc o explozie la un cauciuc. M-am dus să arunc o privire și am văzut imediat că nu mai pot face nimic pentru acel șofer”, a declarat șoferul belgian, citat de cotidianul flamand Nieuws Blad. 

Șoferul român și colegul lui polonez au fost și ei răniți ușor și au primit îngrijiri medicale la fața locului. Cât despre francezul mort, a durat aproape o oră până când a putut fi scos dintre fiarele cabinei. Acesta a fost al doilea accident de la Aalbeke, de când poliția franceză a început verificările într-o parcare, imediat după frontiera din Rekkem, luni după-amiază. „Oricine intră pe teritoriul francez trebuie să aibă dovada unui test de coronavirus negativ care are mai puțin de 72 de ore”, spune Peter Bruyninckx, de la Centrul de trafic flamand.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel