Austria. Româncă, moartă după un accident teribil: A intrat cu mașina într-un camion

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Româncă, moartă după un accident teribil: A intrat cu mașina într-un camion. FOTO: captură krone.at
Austria. Româncă, moartă după un accident teribil: A intrat cu mașina într-un camion. FOTO: captură krone.at

Accident de circulație îngrozitor miercuri după-amiază la Paldau, districtul Südoststeiermark din statul austriac Stiria. O româncă de 30 de ani s-a izbit cu mașina într-un camion care venea din sens opus pe L 201. Din păcate, orice ajutor a venit prea târziu pentru femeie. Polițiștii caută acum de urgență martori la accident.

Încă nu se cunoaște cu exactitate cursul accidentului, deocamdată polițiștii nu au putut vorbi decât cu șoferul de camion, în vârstă de 61 de ani, din Graz, Austria. Bărbatul a declarat că își conducea vehiculul pe L 201 din Feldbach în direcția Gleisdorf. La Unterstorcha a observat o coloană de mai multe vehicule care se apropie.

Dintr-o dată o mașină a intrat pe banda lui, bărbatul nu a mai putut reacționa la timp și a avut loc o coliziune. Un localnic a anunțat imediat serviciile de urgență. Șoferul camionului, al cărui vehicul s-a oprit pe o pajiște, a fost dus la Spitalul Regional Feldbach după acordarea primului ajutor cu răni ușoare. 

Pentru românca de 30 de ani, care era rezidentă în Stiria de Sud-Est, orice ajutor a venit prea târziu. Medicul de urgență nu a putut decât să constate decesul ei. Poliția caută acum cu martori la accident. În special, toți șoferii coloanei ar trebui să contacteze Inspectoratul de Poliție Feldbach la 059133/6120.

 

Româncă, moartă după ce a fost lovită de un roller coaster, în Austria

 

La finele lunii martie, o altă tânără româncă, în vârstă de 30 de ani, a murit în Austria, după ce a fost lovită de un vagon în parcul de distracții „Five Looping” din Viena.

Tragedia a avut loc în data de 29 martie, în jurul orei 20:25, atunci când vizitatorii din cartierul Prater, acolo unde era parcul de distracții „Five Looping”, au tras un semnal de alarmă la o casierie a „Olympia Loopings” după ce au văzut românca la pământ, că nu se mișcă. Salvarea a fost solicitată imediat, în timp ce vizitatorii din parcul de distracții au acordat primul ajutor. Pentru românca de 30 de ani, însă, orice ajutor a venit prea târziu. 

După cum au arătat până în acest moment investigațiile, românca, angajată în parcul de distracții, ar fi fost probabil lovită de un tren care se apropia într-o zonă periculoasă izolată. A fost exclusă o defecțiune tehnică. Acest lucru a fost confirmat și de Otto Barth, proprietarul roller coaster-ului.

Potrivit martorilor, trenul se afla în ultima curbă. Acolo, se pare că românca a vrut să facă drumul mai scurt până la toaletă, a pășit pe sub roller coaster și a suferit răni mortale la cap. „Dacă ar fi așteptat cinci secunde, ar fi fost în viață”, a spus un martor.

Întrebat dacă vede „eroarea umană” drept cauza accidentului, Dietmar Klose, șeful departamentului MA 36 pentru tehnologie comercială, pompieri și evenimente a precizat: „cei doi angajați ai noștri au văzut sistemul astăzi la fața locului și nu au existat probleme tehnice”. Inspectoratul Muncii a refuzat să comenteze ancheta în curs.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel