Austria. Îngrijitoare româncă, legată în timpul unui jaf pe care chiar ea l-a orchestrat: A încercat să-și acopere complicitatea cu alți conaționali

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat, luni, la 5 ani de închisoare la tribunalul regional Klagenfurt din Austria pentru tâlhărie calificată. El a fost găsit vinovat pentru participarea la un jaf pe care o îngrijitoare româncă l-a orchestrat.

Românul de 22 de ani a intrat în casa din Mölltal într-o noapte în septembrie 2020 împreună cu alți trei prieteni.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani locuia acolo împreună cu mama sa de atunci, în vârstă de 92 de ani, care avea nevoie de îngrijire. Bărbatul a fost legat, bătut și amenințat cu un cuțit. Cei patru români au fugit în cele din urmă cu bani, ceasuri, bijuterii și o colecție de monede de zeci de mii de euro.

Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată că fura de la pacienții azilului de bătrâni unde lucra: Un alt român, reținut în calitate de complice

 

Îngrijitoarea româncă a planificat jaful cu alt român

 

La scurt timp după infracțiune, îngrijitoarea româncă a familiei a devenit în centrul atenției anchetatorilor. În cele din urmă, ea a recunoscut că a planificat jaful cu autorul principal. Ea a cercetat casa, a anunțat când locuitorii când s-au dus la culcare și apoi a deschis ușa hoților.

Pentru a-și acoperi complicitatea, ea însăși a fost legată de autori și rănită ușor cu un cuțit. Ea a fost deja condamnată la patru ani de închisoare, iar făptuitorul principal se află și el în prezent în închisoare. A fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

Austria. Amantlâcul unui bărbat cu o îngrijitoare româncă, „tranșat“ la tribunal: „Mi-a alunecat mâna și...“

 

Românul a recunoscut fapta

 

Tânărul de 22 de ani a recunoscut fapta luni în fața juriului prezidat de judecătorul Michael Schofnegger. Până la urmă nu avea cum să nege întrucât i-au fost găsite amprente și urme ADN la locul faptei și a fost acuzat și de un alt infractor care a fost deja identificat.

Totuși, tânărul susține doar că a aflat că actul a fost plănuit în mașină în drum spre Austria. Inițial era destinat doar să conducă din România în Franța. Învinuitul a spus că s-a simțit supus la multă presiune din partea celorlalți trei autori.

Austria. Momente de panică pentru o îngrijitoare româncă: A fost scoasă pe geam din casă

 

„Acesta nu este doar un furt, ci o intervenție masivă”

 

Procurorul Karin Schweiger a negat această reprezentare în pledoaria sa. Exista deja un plan comun de criminalitate înainte de plecare și infracțiunea a fost de fapt una gravă: „În miezul nopții patru bărbați vin în propria ta locuință cu cuțite, ești legat și bătut și nu știi cum se va sfârși – acesta nu este doar un furt, ci o intervenție masivă”. Bărbatul era încă grav traumatizat.

La acest lucru s-a referit și judecătorul Schofnegger. Prin urmare, pedeapsa de cinci ani închisoare a fost cu executare. 

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de trei zile.

Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată de familia pensionarei de care avea grijă: „Nu vrem să treacă cineva prin așa ceva”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel