Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată că fura de la pacienții azilului de bătrâni unde lucra: Un alt român, reținut în calitate de complice

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O îngrijitoare româncă, de 59 de ani, care a lucrat ca asistent medical geriatric în Austria, a fost acuzată că a furat bijuterii și obiecte de valoare de la pacienții pe care îi îngrijea.

La 28 iulie, o femeie a raportat la secția de poliție din Perchtoldsdorf că îngrijitoarea tatălui ei a părăsit apartamentul din Perchtoldsdorf cu obiecte care ar fi aparținut părinților ei. Ulterior, membrii echipei de investigații criminale a secției de poliție din Perchtoldsdorf au descoperit într-un taxi din apropiere un o femeie în vârstă de 59 de ani, suspectat că ar fi fost cetățeanul român indicat de familia victimei. 

În timpul percheziției la fața locului, polițiștii au confiscat obiectele furate. În timpul percheziției apartamentului ei, au găsit și alte bijuterii pe care le luase de la pacienți. 

Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată că fura de la pacienții azilului de bătrâni unde lucra: Un alt român, reținut în calitate de complice

 

În urma investigațiilor suplimentare, polițiștii au identificat un cetățean român în vârstă de 49 de ani ca fiind coacuzat. Cei doi inculpați au fost reținuți la data de 29 iulie 2022 din dispoziția Parchetului Wr. Neustadt și se află în arest preventiv.

Poliția din Perchtoldsdorf caută victime. Până în prezent, polițiștii nu au reușit să afle proveniența bijuteriilor confiscate.

Victimele sunt rugate să contacteze poliția din Perchtoldsdorf la numărul de telefon 059133-3342.

 

Vezi și:

Austria. Un român vindea făină în loc de cocaină: Ghinionul său - a dat chiar peste un polițist sub acoperire

 

Pentru că nu au vrut să facă bani din cocaină, ci din făină alimentară, trei bărbați, între care și un român de 40 de ani, s-au prezentat marți în fața judecătorului de la Tribunalul Regional pentru Afaceri Penale din Viena.

Bărbații au dat peste un investigator sub acoperire, în timp ce făceau „afaceri“. în Viena.

Acuzații sunt trei bărbați (reprezentați de avocatul Niki Rast): un albanez de 34 de ani, un polonez de 40 de ani și un român de 40. Albanezul și polonezul trăiau destul de prost în Austria. Amândoi erau șomeri și nu aveau un acoperiș deasupra capului. Pentru a-și îndrepta puțin situația financiară, este posibil să fi venit cu un plan neobișnuit.

Potrivit plângerii penale, au decis să câștige bani din... făină - vânzând-o ca pe un drog care creează dependență. Doar că în cursul activității lor, au dat chiar peste un investigator sub acoperire.

Pe 10 august, aceștia i-ar fi oferit un kilogram de "cocaină" pentru suma de 38.000 de euro. În schimb, i s-a dat făină. Dar nici măcar greutatea nu era cea potrivită. Se presupune că pachetul avea doar 600 de grame. Cei doi bărbați au fost acuzați de tentativă de fraudă gravă. Aceștia se află în prezent în arest.

Potrivit plângerii penale, polonezul a fost găsit în posesia unor stupefiante reale - dar numai 1,3 grame. Prin urmare, acesta este acuzat și de infracțiunea de deținere ilicită de stupefiante. Cel de-al treilea membru al grupului, românul de 40 de ani, ar fi dat 1 gram de cocaină unui investigator sub acoperire. El este, de asemenea, acuzat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel