Augustin Lazăr: „Tudorel Toader a plecat pe acolo pe unde stăpânii lui politici au hotărât că trebuie să iasă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Augustin Lazăr a decis să vorbească amplu, cu site-ul realitatea.net, după fix o lună de la pensionarea din funcţia de procuror general al României, şi să spună lucruri în premieră.

Reporter: „Am inteles, dar cum vi s-a parut Tudorel Toader ca profesionist?”

Augustin Lazăr: „Nu este cazul sa dau eu calificative. Noi ne-am desfasurat activitatea publica, atat eu, cat si fostul ministrul, este usor sa fim evaluati de publicul roman, si de istorie. Pentru ca, din fericire, lucrurile acestea nu se fac doar de unii care lansează un fake news si gata, așa rămâne. Nu! In fata noastra este istoria, care ne aseaza pe fiecare la locul potrivit. A se vedea Mihail Kogalniceanu, care a servit România, între altele, atât ca procuror general, cât si ca ministru al justitiei, iar în prezent numele său este onorat, in Capitală, fiind atribuit unei piețe publice, centrale”.

Citește și Augustin Lazăr, despre aducerea lui Radu Mazăre în România

Reporter: „Sincer, aveti vreun resentiment fata de Tudorel Toader?”

Augustin Lazăr: „Sentimentele si resentimentele sunt irelevante în acest caz. Eu nu privesc în trecut, ci privesc mereu in viitor si sunt pe principiul ca trebuie sa fim mereu constructivi. Daca am putut lucra cu cineva a fost foarte bine. Daca nu, il punem la o parte si lucram cu cei care au dispoziția de a munci. Fiindca cele ce raman dupa noi, adică rezultatele conteaza, iar nu diferendele. Eventualele diferendele sunt nesemnificative. Spunea Churchill că dacă te oprești să arunci cu pietre în fiecare câine care te latră pe stradă nu vei mai ajunge la capătul drumului de parcurs, nu-ți vei realiza obiectivele relevante”.

Reporter: „Ironia sortii a facut ca si dumneavoastra, si domnul Tudorel Toader, sa plecati aproape simultan. Dumneavoastra din functia de procuror general, dansul din functia de ministru al Justitiei. Cum vi s-a parut aceasta coincidenta? Ca doi "rivali" sa plece in acelasi timp”.

Citește și Augustin Lazăr a dat cărţile pe faţă. Ce spune de Liviu Dragnea

Augustin Lazăr: „Mi s-a parut ca eu am plecat cand am hotarat eu, după îndeplinirea misiunii profesionale. Spun ca am plecat onorant, la pensie, în momentul incheierii mandatului, iar nu cand au vrut politicienii care încercau să exercite influențele în justiție. Am plecat pe usa din fața, iar el... Nu mi s-a parut ca a plecat pe usa din fata. A plecat cu o cerere de revocare si cu o cerere de demisie, pe acolo pe unde stapanii sai politici au hotarat ca trebuie sa iasa...”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel