Augustin Lazăr, despre aducerea lui Radu Mazăre în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Augustin Lazăr a decis să vorbească amplu, cu site-ul realitatea.net, după fix o lună de la pensionarea din funcţia de procuror general al României, şi să spună lucruri în premieră.

Reporter: „Va propun sa trecem acum la un subiect recent. Radu Mazare a fost extradat din Madagascar, adus in Romania si trimis direct la Penitenciarul Rahova. Cum vi s-a parut aceasta operatiune?”

Augustin Lazăr: „Aceasta demonstreaza, încă o dată, ca justitia este posibila in Romania, chiar și în marile dosare. Adica, ori de cate ori o hotarare judecatoreasca de condamnare ramane definitiva, ea este comunicata Politiei Române pentru a fi pusa in aplicare”.

Citește și Augustin Lazăr a dat cărţile pe faţă. Ce spune de Liviu Dragnea

Reporter: „Bun, dar de ce s-a intarziat atat de mult procedura de aducere in tara?”

Augustin Lazăr: „Cand persoana condamnată nu se afla in tara, este pusa in urmarire internationala. Sunt niste proceduri. Mai intai, prin INTERPOL, pentru a identifica țara unde a fost semnalată persoana respectiva. Apoi, autoritatea de cooperare judiciara transmite hotararea de condamnare autoritatii competente din statul respectiv, care ia masura arestarii preventive pentru perioada in care se decide sau nu extradarea. Daca se constata ca cererea indeplineste conditiile prevazute de legea de cooperare judiciară si de Conventia Internationala, se dispune extradarea. Iata ca justitia este posibilă, nimeni nu este mai presus de lege, contrar lamentărilor negative ale multora. Este adevărat, în condițiile liberei circulații a persoanelor nu este tocmai ușor și rapid de realizat”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel