Arafat privind evoluția epidemiei: „Împreună putem să ajungem la o scădere peste o lună”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile din România se așteaptă în acest moment să continue creșterea cazurilor noi de coronavirus. „Nu pot să spun că mă aștept la o scădere, dar măsurile pe care le-am luat anterior, plus măsurile recente, sperăm că vor duce la o stabilizare”, a spus Raed Arafat.

Întrebat cum se așteaptă să arate România peste o săptămână, Arafat a răspuns: „La acest moment ne așteptăm să continue creșterea. Nu pot să spun că mă aștept la o scădere, dar măsurile pe care le-am luat anterior plus măsurile astea sperăm că vor duce la o stabilizare și să începem scăderea”. La ultimele restricții pot fi adăugate alte măsuri, în zonele în care situația este mai gravă, a adăugat Arafat.

Acesta a precizat că impactul ultimelor măsuri se va vedea probabil în următoarele 30 de zile, acesta fiind și motivul pentru care autoritățile nu au impus măsuri de 14 zile: „Să fim siguri că avem ce evalua, să fie două cicluri de 14 zile cel puțin”.

Întrebat, de asemenea, dacă se așteaptă ca peste o lună să își facă efectul ultimele restricții, Arafat a răspuns: „Efortul nostru, al tuturor, poate că va duce într-adevăr la scăderea incidenței. Împreună putem să ajungem la o scădere peste o lună”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel