Arafat: Deplasările nocturne, INTERZISE. Ce fac cei care intră în România noaptea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
raed_arafat_dsu
raed_arafat_dsu

Raed Arafat explică care sunt noile restricții care vor fi instituite de luni în România.

 

 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat și Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, prezintă, de la ora 12.00, detalii despre restricțiile care vor intra în vigoare în România începând de luni, pentru 30 de zile.  

„Au fost adoptate HG și OUG, iar noile măsuri ar urma să intre în vigoare luni. Una dintre măsuri este limitarea deplasărilor între orele 23-5, pentru că acesta e intervalul în care tinerii, mai mult, se deplasează, ies afară, fac petreceri.  Sunt excepții  care sedemonsterază în baza unor documente justificative: deplasările în interes profesional, asistență medicală ce nu poate fi amânată, medicamente, îngrijire copii/vârstnici, biletele de avion. Dacă un avion aterizează la 1 noaptea, de exemplu, evident este exceptată deplasarea nocturnă“, a spus Raed Arafat. 

Interdicția de a circula în intervalul 23.00 - 05.00, cu excepția deplasărilor la serviciu și pentru asistență medicală, interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, suspendarea piețelor închise, trecerea învățământului în online, sunt câteva dintre deciziile luate joi noapte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Noile restricții urmează să fie aprobate de guvern. Măsurile ar urma să intre în vigoare de luni, pentru o perioadă de 30 de zile.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel