Aproape 500 000 de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Peste 15.000 de cetățeni ucraineni au intrat miercuri în România, ceea ce face ca numărul total al celor care au trecut frontiera în țara noastră de la declanșarea războiului să depășească 450.000.

Potrivit Poliției de Frontieră, miercuri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 63.708 de persoane, dintre care 15.286 cetăţeni ucraineni, în ușoară creștere de 0,4% faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.305 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 1,6%, iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 6.422 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 2%.

De la declanşarea acestei crize, până miercuri, la nivel naţional, au intrat în România 456.284 cetăţeni ucraineni.

Poliția de Frontieră anunță că, în prezent, controlul la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

Elevii ucraineni trebuie să continue școala

 

Uniunea Europeană a decis miercuri să creeze un grup de lucru vizând coordonarea iniţiativelor privind primirea elevilor ucraineni, care se va concentra în special pe posibilităţile de sprijin financiar pentru statele membre şi punerea în comun a resurselor educaţionale, transmite joi AFP.

"Am decis mai întâi un element transversal şi anume crearea unui grup de lucru pe care îl vom coordona pentru o cooperare strânsă şi proactivă, astfel încât să coordonăm iniţiativele şi să punem în comun resursele", a indicat ministrul francez al educaţiei Jean - Michel Blanquer după o întâlnire prin videoconferinţă a miniştrilor europeni în domeniu.

Printre categoriile de activităţi prevăzute pentru acest grup de lucru se va număra şi sprijinul financiar pentru sistemele de învăţământ din ţările membre, cu o "realocare de fonduri europene pentru sprijinirea primirii copiilor în şcoli", a indicat Blanquer, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

"Există o provocare în special pentru ţările care se află în prima linie", a spus el, citând printre ele Polonia, Bulgaria sau România, care "sunt în situaţia în care trebuie să primească foarte mulţi copii şi, prin urmare, au nevoie în mod special de ajutorul Comisiei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel