Turcia, pregătită să ia în calcul să devină garantul securității Ucrainei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Turcia anunță că își mută ambasada de la Kiev la Cernăuți
Turcia anunță că își mută ambasada de la Kiev la Cernăuți

Turcia este gata să ia în considerare posibilitatea de a deveni unul dintre statele garante ale securității Ucrainei. Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a vizitat Ucraina.

Turcia este pregătită să ia în considerare posibilitatea de a deveni unul dintre garanții securității Ucrainei în viitor.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului ucrainean de Externe, ministrul de externe Dimitro Kuleba a avut convorbiri cu ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, aflat în vizită în Ucraina.

În special, diplomatul ucrainean l-a informat pe omologul său turc cu privire la apărarea eroică a Ucrainei împotriva agresiunii la scară largă a Federației Ruse. El a subliniat că, datorită spiritului indestructibil al președintelui Volodymyr Zelenskyy, al forțelor armate ucrainene și al întregului popor ucrainean, statul nostru dă o respingere demnă invadatorilor ruși pe toate fronturile.

Turcia, pregătită să ia în calcul să devină garantul securității Ucrainei

 

Ministrul turc a condamnat numeroasele crime de război și crime împotriva umanității comise de armata rusă în Ucraina și a constatat inevitabilitatea responsabilității pentru acestea.

De asemenea, Kuleba și-a exprimat recunoștința față de Çavușoğlu pentru solidaritatea de nezdruncinat a Turciei cu Ucraina, pentru sprijinul politic și umanitar practic și pentru disponibilitatea de a lua în considerare posibilitatea de a deveni unul dintre statele garante ale securității Ucrainei în viitor.

După cum relatează UNIAN, consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak notează că Ucraina dorește să pună capăt războiului prin crearea unei noi coaliții care să poată opri Federația Rusă în viitor. În special, discuțiile continuă în prezent cu partenerii internaționali cu privire la aderarea la o nouă declarație de securitate, iar președintele ucrainean Volodymyr Zelensky va prezenta un nou concept după încheierea discuțiilor.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba și omologul său rus, Serghei Lavrov, s-au întâlnit, pe 10 martie, în Turcia să negocieze pacea între țările aflate în război, în cadrul celei de-a patra runde de negocieri între Rusia și Ucraina, dar prima în care sunt implicați înalți oficiali. Cele două părți nu au ajuns la un acord de încetarea a focului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel