Rusia, acuzată de crime de război. Polonia a strâns peste 300 de declaraţii ale martorilor ucraineni

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia acuzată de crime de război. Polonia a strâns peste 300 de declaraţii ale martorilor ucraineni
Rusia acuzată de crime de război. Polonia a strâns peste 300 de declaraţii ale martorilor ucraineni

Procurorii polonezi au colectat peste 300 de declaraţii ale martorilor în cadrul unei anchete cu privire la crimele de război comise de forţele ruse în Ucraina, a anunţat ministrul justiţiei polonez Zbigniew Ziobro, citat joi de thenews.pl.

''Au fost deja strânse peste 300 de mărturii şi declaraţii care descriu crime şi fărădelegi specifice care au avut loc în legătură cu atacul Rusiei asupra Ucrainei'', a spus miercuri Zbigniew Ziobro.

Ziobro, care este şi procuror-general al Poloniei, a făcut afirmaţiile respective într-o conferinţă de presă comună cu procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan, la Medyka, punct de trecere a frontierei dintre Polonia şi Ucraina.

Anterior, Khan a vizitat Ucraina şi a avut o întâlnire prin videoconferinţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cei doi au subliniat că este nevoie de garanţii că dreptul umanitar internaţional este respectat, iar populaţia civilă este protejată.

La începutul lunii martie, Karim Khan a anunţat că, în urma solicitării din partea a 39 de state membre ale CPI, va deschide o anchetă cu privire la posibile crime de război comise în Ucraina.

Şeful diplomaţiei polonez Zbigniew Rau declarase în cadrul ONU că autorităţile din Rusia desconsideră drepturile omului în timpul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei şi populaţiei acesteia.

 

[citeste]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel