Anglia. Tânăr fotbalist român, sfârșit cumplit într-un lac. Cu trei săptămâni înainte a fost bătut: Familia lui Nicolae insistă că atacul și moartea sunt legate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Anglia. Tânăr fotbalist român, sfârșit cumplit într-un lac. Cu trei săptămâni înainte a fost bătut: Familia lui Nicolae insistă că atacul și moartea sunt legate
Anglia. Tânăr fotbalist român, sfârșit cumplit într-un lac. Cu trei săptămâni înainte a fost bătut: Familia lui Nicolae insistă că atacul și moartea sunt legate

Nicolae, un tânăr fotbalist de 17 ani originar din Republica Moldova, cu cetățenie română, s-a înecat în luna iulie a anului 2022 într-un lac din Londra. Cu trei săptămâni înainte de această tragedie, adolescentul a fost atacat de cinci bărbați și lovit cu o rangă, suferind o hemoragie cerebrală. Familia insistă că atacul este de vină pentru moartea băiatului.

Un fotbalist de la West Ham și un înotător de competiție s-a înecat într-un lac la doar câteva săptămâni după ce a suferit leziuni cerebrale în timpul unui atac violent. Nicolae a murit accidental înecându-se într-o noapte în Ilford, estul Londrei.

La o anchetă cu privire la moartea sa la Tribunalul din Walthamstow, procurorul Graeme Irvine a decis că o legătură între atac și moartea adolescentului nu a putut fi dovedită. El a suferit o hemoragie cerebrală și amețeli în săptămânile înainte de a se îneca, dar experții de top nu au putut dovedi o legătură între ambele incidente.

 

Cu trei săptămâni înainte de moartea sa, el a fost atacat violent

 

Adolescentul, care locuia la Chigwell, districtul forestier Epping din Essex, Anglia, a jucat fotbal profesionist de mic și a fost în 2015 numit ca cel mai bun fotbalist dintr-o echipă de top a Republicii Moldova: Zimbru. În ciuda încercărilor echipelor românești de a-l transfera, antrenorul său a refuzat să-l vândă.

A rămas în orașul natal, Chișinău, până când s-a mutat în Marea Britanie, la vârsta de 14 ani, pentru a se alătura mamei și surorii sale. Apoi a fost recrutat de echipele Marii Britanii și a jucat pentru West Ham, după ce a jucat la FC Leytonstone, precum și la FC Petrocub, o echipă moldovenească din Londra.

Cu trei săptămâni înainte de moartea sa, el a fost atacat violent de cinci tineri, pe 12 iunie 2022. Doi dintre atacatori aveau un ciocan și o rangă, iar patru membri ai grupului pledând ulterior vinovați pentru vătămare corporală gravă cu intenția de atac. 

Drept urmare, Nicolae a suferit o hemoragie cerebrală și a petrecut următoarele trei săptămâni suferind amețeli, dureri de cap și oboseală, și a început să se izoleze acasă de teamă că este în pericol. În timpul unei excursii la Brighton cu prietenii săi, pe 25 iunie, a fost nevoit să iasă din mare după ce a amețit, spunându-i iubitei sale că oamenii de pe plajă îi păreau „în depărtare”.

Anglia. Copil român de trei ani, mort în urma unor investigații de cancer ratate; părinții nu cunoșteau limba engleză: NHS, sancționată

 

Nicolae s-a băgat în lac ca să aducă o barcă pentru prietenii săi

 

În ciuda săptămânilor grele anterioare, ziua premergătoare morții lui a fost plină de distracție, întrucât familia și prietenii lui Nicolae au venit în vizită din Republica Moldova în Anglia. Deși inițial a anunțat că nu poate fi prezent la cina de familie din cauza stării sale, fotbalistul i-a făcut o surpriză mamei sale și a venit la restaurant.

După ce au stat de vorbă cu prietenii și rudele, Nicolae și prietenii lui au plecat și au condus la Fairlop Waters Country Park din Hainault pentru a vizita un lac în care a mai înotat înainte. Înotător încrezător încă de la vârsta de nouă ani, Nicolae era plin de energie și a spus că va sări de pe debarcader și va înota până în mijlocul lacului pentru a aduce una dintre bărcile ancorate pentru prietenii săi.

 

Trupul lui Nicolae, recuperat din lac

 

3. -imagine fara descriere- (anglia--tanar-fotbalist-roman--sfarsit-cumplit-intr-un-lac--cu-trei-saptamani-inainte-a-fost-batut-familia-lui-nicolae-insista-ca-atacul-si-moartea-sunt-legate-3.jpg)

SURSA FOTO: captură mirror.co.uk

Prietenii și iubita lui nu au auzit semne inițiale că Nicolae se zbate, li se părea că sunt stropiri de parcă ar înota. Alarma a fost trasă câteva minute mai târziu, când acesta nu a răspuns la strigăte repetate.

Un agent de pază a sunat la numărul de urgență, iar unul din grupul lui Nicolae a sunat-o pe mătușa sa și pe mama sa, Galina, care a sunat și ea la serviciile de urgență. Ambulanțe au sosit la fața locului în decurs de patru minute, alături de Poliția Met și Brigada de Pompieri din Londra.

Toate resursele disponibile au fost dislocate în timpul misiunii de salvare, inclusiv un elicopter de termoviziune, dar nu l-au putut găsi. Căutarea a fost întreruptă peste noapte și a fost reluată la lumina zilei cu scafandri.

Trupul său a fost recuperat în jurul orei locale 21:00 pe 4 iulie, la aproximativ 65 de metri de debarcader și în apropierea bărcilor la care plănuia să ajungă și a fost declarat mort.

Anglia. Român de 34 de ani, găsit fără viață în casă. Lucian lasă în urmă o soție însărcinată și doi copii mici: „El a fost totul pentru noi”

 

Nu s-a putut găsi nicio dovadă că rănile suferite în timpul atacului i-au cauzat moartea

 

Poliția Metropolitană a demarat imediat o anchetă, lucrând sub posibilitatea ca moartea lui Nicolae să fi fost legată de atacul cu săptămâni mai devreme și ar putea duce la urmărirea penală pentru omucidere. Cu toate acestea, patologii de top nu au putut găsi nicio dovadă că rănile suferite în timpul atacului i-au cauzat moartea.

Medicul legist a decis că a fost o moarte accidentală prin înec și nu a putut spune că a fost legată de atac.

În declarația de martor, mama lui Nicolae a spus: „L-am văzut deodată pe Nicolae și prietenii lui intrând în restaurant și s-a oferit să facă poze, părea fericit. Din câte știu, înainte de a ieși din restaurant, Nicolae a consumat doar un cocktail și o bere. Pe la 12:15 noaptea m-a sunat la telefon si mi-a spus să fiu puternică și să mă pregătesc să ies imediat din casă și să merg la Fairlop pentru că Nicolae nu mai ieșea din apă. Nu a mai fost văzut de patru minute”.

După ce medicul legist și-a dat verdictul, mătușa Irina a insistat că atacul și moartea nepotului ei sunt legate. Cu toate acestea, medicul legist a spus că o legătură este posibilă, dar nu poate fi dovedită de experți de top și nu va trece testul „pe balanța probabilităților”.

 

„Nicolae era un sportiv talentat și era foarte iubit”

 

2. -imagine fara descriere- (anglia--tanar-fotbalist-roman--sfarsit-cumplit-intr-un-lac--cu-trei-saptamani-inainte-a-fost-batut-familia-lui-nicolae-insista-ca-atacul-si-moartea-sunt-legate-2.jpg)

SURSA FOTO: captură essexlive.news

„Dovezile în fața mea se referă la moartea tragică a unui tânăr care avea 17 ani la acea vreme. S-au auzit detalii despre un tânăr care era un sportiv talentat și era foarte iubit și susținut de familia lui. Era originar din Republica Moldova, dar a călătorit în Marea Britanie, unde mama lui începuse o viață. Este foarte clar că mama și familia lui erau foarte mândri de Nicolae și de realizările lui.

La data de 12 iunie 2022, Nicolae a fost grav agresat de un grup de bărbați, dintre care doi erau înarmați. Rănile suferite în acel atac l-au determinat să-și piardă cunoștința pentru câteva secunde și să fie nevoit să meargă la spital. Nicolae a simțit dureri și episoade de amețeli.

Pe 3 iulie 2022, familia lui Nicolae a fost vizitată de prieteni din Republica Moldova. Pozele care mi-au fost furnizate arată că acesta a fost foarte fericit. La Stratford a fost organizat un eveniment de sărbătoare. După masă, o parte din familie s-a dus acasă, dar o parte din familie avea un alt plan. Nicolae și prietenii săi, în seara zilei de 3 iulie, au mers la Fairlop Waters Country Park din Hainault.

Nicolae consumase ceva alcool în acea seară, este clar că avea alcool în sistemul său. Nicolae a fost descris de mama lui ca fiind cineva care nu bea în mod regulat – nivelul de alcool găsit în sistemul său sanguin era destul de scăzut, 0,68 mg/l, Nicolae ar fi fost în stare să conducă”, a spus medicul legist. Limita de alcool în sânge la conducere este de 0,80 mg/l.

Marea Britanie. Șofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare. Magistrat: „Singurul tău motiv a fost să te îmbogățești!”

 

„Se vede că Nicolae încerca să se distreze”

 

Medicul legist a adăugat: „La Fairlop Waters părea să fie fericit. Nicolae și-a anunțat prietenii că urmează să înoate în lac și să recupereze o barcă care era ancorată în mijlocul lacului. Dovezile nu dau semne că intențiile lui Nicolae au fost criminale, acesta este un comportament tipic pentru un tânăr bine dispus. Nicolae și-a scos îmbrăcămintea exterioară până la lenjerie și a intrat în apă. S-au auzit zgomote de stropire, care erau în concordanță cu înotul.

Niciun moment nu a auzit nimeni sunete de suferință, nici pe Nicolae cerând ajutor, Nicolae pur și simplu nu a răspuns strigătelor lor. Nicolae era un tânăr în formă și sănătos – era un sportiv pasionat și un înotător puternic.

Au fost chemate serviciile de urgență și la fața locului au sosit ambulanțe, Pompierii din Londra și Poliția Metropolitană. S-a început o căutare folosind toate resursele, inclusiv un elicopter de poliție cu termoviziune. Căutarea nu a dat niciun rezultat. S-a luat o decizie: să suspende căutarea până la lumina zilei pentru ca echipele de scufundări să poată cerceta lacul.

Se vede că Nicolae încerca să se distreze. Era o noapte fierbinte, s-a hotărât să intre în apă și să-și demonstreze talentul la înot și să ia o barcă de pe lac”.

Cei patru implicați în atacul asupra lui Nicolae vor primi sentința la Snaresbrook Crown Court în luna iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel