Marea Britanie. Șofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare. Magistrat: „Singurul tău motiv a fost să te îmbogățești!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un șofer român de camion a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru că a introdus ilegal migranți în Marea Britanie în spatele camionului său frigorific care transporta spanac.

Cetăţeanul român Marinel Dănuţ P. a fost un membru cheie al unui grup de crimă organizată condamnat pentru aducerea ilegală de migranţi în Marea Britanie. Tânărul, în vârstă de 31 de ani, care locuiește în Spania, i-a întâlnit pe migranți în nordul Franței, înainte de a-i duce în spatele camionului său cu un feribot de la Caen la Portsmouth. Apoi îi conducea la o zonă industrială din Runcton, lângă Chichester, West Sussex, unde erau întâmpinați de șoferi pentru a-i duce în Midlands și în nordul Angliei.

Tribunalul din Bournemouth, Marea Britanie, a auzit că operațiunea a fost efectuată de cel puțin trei ori, aducând în mod ilegal aproximativ 10 până la 12 persoane în Regatul Unit. Șoferul român de TIR și ceilalți patru au fost arestați în martie 2019, la a treia călătorie, de către ofițeri, în urma unei anchete de patru ani a Agenției Naționale pentru Criminalitate.

Anglia. Șofer român de TIR, prins într-o parcare cum fura de la un coleg conațional motorină: „A fugit cu furtunul după el” - VIDEO

 

Bani ascunși în spatele tahografului

 

În timpul unei percheziții în camionul său, au fost găsite pungi de plastic care conțineau 34.500 de lire sterline în numerar. Banii erau ascunși în spatele unui panou tahograf.

„Ați îndeplinit funcția esențială de a conduce imigranții peste graniță cu camionul dumneavoastră. Ați avut un rol organizațional clar în gestionarea aspectelor grupării. Ați primit sume mari de bani pentru implicarea dumneavoastră”, i-a spus șoferului român de TIR, judecătorul William Mousley. Judecătorul a adăugat că Marinel Dănuţ P. nu a arătat nicio remușcare, deoarece a continuat să comită infracțiuni similare în Germania și a trebuit să fie extrădat pentru a fi judecat în Marea Britanie. El a ordonat confiscarea vehiculului șoferului român de camion și a banilor găsiți.

Pshtewan G., tată a trei copii, în vârstă de 37 de ani, din Middlesbrough, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru rolul său în organizație, care includea asigurarea că membrii grupului erau plătiți. Ambii inculpați au fost găsiți vinovați de conspirație pentru a facilita imigrația ilegală în urma unui proces de patru săptămâni.

Șoferi români de TIR, blocați în Franța ore în șir de protestatarii furioși: „Ce fac ei va crește prețul produselor!”

 

„Nu au ținut cont de siguranța migranților”

 

„Acest grup de contrabandă de persoane au pus migranții vulnerabili, inclusiv copiii, în spatele camioanelor frigorifice ore în șir în timpul traversărilor periculoase ale Canalului. Reiese clar din dovezile pe care le avem că singurul lor motiv a fost profitul, fără a ține cont de siguranța migranților”, a precizat comandantul filialei NCA, Richard Harrison.

Un purtător de cuvânt al NCA a spus că Marinel Dănuţ P. și Pshtewan G. au fost arestați în urma unei operațiuni de supraveghere din 11 martie 2019 și s-a constatat că TIR-ul românului transporta cel puțin trei persoane cu acea ocazie.

Liderul Goran J., în vârstă de 37 de ani, din Bradford, rămâne căutat de NCA după ce a fugit de poliție.

Kamaran K., în vârstă de 44 de ani, tot din Bradford; Mariwan M., în vârstă de 33 de ani, din Halifax și doi inculpați din Manchester, Jamal S., în vârstă de 38 de ani și Hemin S., în vârstă de 37 de ani, care a fugit și el, vor fi condamnați separat pentru rolul lor în rețea.

Șofer român de TIR, despre impactul pe care îl are refuzul intrării României în Schengen. Ilie Matei: „Suntem ţintele preferate ale organelor de control austriece”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel