Anglia: Româncă, prinsă cu 155.000 de lire sterline în mașină: Cum a reușit Lucia să se îmbogățească și să fugă din Londra

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Anglia: Româncă, prinsă cu 155.000 de lire sterline în mașină: Cum a reușit Lucia să se îmbogățească și să fugă din Londra. FOTO: captură itv.com
Anglia: Româncă, prinsă cu 155.000 de lire sterline în mașină: Cum a reușit Lucia să se îmbogățească și să fugă din Londra. FOTO: captură itv.com

O româncă, rezidentă în Londra, a fost prinsă încercând să scoată 155.000 de lire sterline în numerar, după ce i-a ascuns în mașina cu care traversa terminalul Eurotunnel din Folkestone, comitatul Kent, regiunea South East, Anglia.

Banii au fost ascunși într-o haină și o geantă de cumpărături în mașina Luciei, în vârstă de 34 de ani. Românca le-a spus ofițerilor că ea călătorește în România cu familia ei pentru vacanța de Crăciun și avea doar 2.000 de lire sterline în numerar. Ofițerii Forțelor de Frontieră au oprit vehiculul în decembrie 2022, în timp ce traversa terminalul Eurotunnel din Folkestone.

Peste 140.000 de lire sterline în numerar au fost găsite într-o geantă de cumpărături în spatele scaunului șoferului, iar alte 10.000 de lire sterline în numerar au fost găsite ascunse în buzunarele hainei din spatele vehiculului.

Un tânăr român și-a ucis colegul imitând un asasin dintr-un joc video, în Anglia: „Avea fantezii bizare”

 

Românca a obținut banii în mod fraudulos

 

Banii au fost revendicați în mod fraudulos în perioada „lockdown”-ului și a primit ilegal bani dintr-o schemă guvernamentală creată special pentru a ajuta întreprinderile mici în timpul pandemiei.

Poliția din Kent a fost chemată, iar banii au fost confiscați în conformitate cu Proceeds of Crime Act 2002. Ulterior, o investigație a stabilit că Lucia a făcut multiple cereri frauduloase pentru Schema de împrumut de la Guvern.

Cazul a fost ulterior preluat și investigat de către Serviciul Național de Investigații (NATIS), care a constatat că banii au fost obținuți ilegal prin împrumuturi guvernamentale frauduloase, nedeclararea câștigurilor în scopul impozitării și alte infracțiuni economice.

Anglia. Șofer român de TIR, prins într-o parcare cum fura de la un coleg conațional motorină: „A fugit cu furtunul după el” - VIDEO

 

S-a confiscat suma de 155.295 lire sterline

 

În urma ședinței din cadrul procesului de vineri, 3 martie 2023, magistrații au dispus confiscarea sumei de 155.295,00 de lire sterline.

„Sunt mulțumit că, în urma acțiunilor întreprinse de colegii noștri de la Poliția de frontieră și cea din Kent, am prevenit scoaterea unei sume mari de numerar din Regatul Unit. Ofițerii de investigații financiare NATIS au reușit să asigure confiscarea a puțin peste 155.000 de lire sterline din bani publici obținuți în mod fraudulos. NATIS continuă să lucreze în parteneriat cu Departamentul pentru Afaceri și Comerț pentru a urmări infractorii care au comis fraude împotriva schemelor guvernamentale de împrumuturi și granturi Covid și pentru a recupera banii publici”, a precizat Mark Wheeler, responsabil strategic pentru operațiunile NATIS.

Curier român din Marea Britanie, revoltat după ce nu și-a mai primit salariul: „Nu ai timp să mergi nici la toaletă!”

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel