Amestecă bicarbonat cu ceai de mușețel. Trucul care te va scuti să dai banii pe creme scumpe. Rezultate fabuloase în zece minute!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Amestecă bicarbonat cu ceai de mușețel. Trucul care te va scuti să dai banii pe creme scumpe. Rezultate fabuloase în zece minute!
Amestecă bicarbonat cu ceai de mușețel. Trucul care te va scuti să dai banii pe creme scumpe. Rezultate fabuloase în zece minute!

Te-ai săturat să vezi cearcăne sub ochi? Dacă vrei să arăți odihnit și cu o piele strălucitoare și proaspătă, ar trebui să ai grijă și să-ți îmbunătățești unele obiceiuri. Dar, în plus, te poți ajuta de câteva trucuri de frumusețe făcute în casă, precum utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Dacă vrei să știi cum să îndepărtezi cearcănele cu bicarbonat de sodiu, continuă să citești acest articol StiriDiaspora.ro și descoperă pas cu pas cum să o faci și mai multe detalii pentru a-ți lua rămas bun de la petele întunecate de sub ochi.

Citește și Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate fantastice în doar 3 minute!

 

Bicarbonat pentru cearcăne: proprietăți și contraindicații

 

Bicarbonatul de sodiu, datorită componentelor sale, este un produs utilizat pe scară largă pentru exfolierea, curățarea în profunzime și dezumflarea pielii. Ionii din acest produs ajută la neutralizarea acidității care apare în pielea inflamată, calmând-o și acționând ca un eficient antiinflamator.

La fel, efectul de albire și antiseptic, împreună cu capacitatea sa de a elimina celulele moarte din piele, îl fac un mare aliat pentru a obține o piele mai fină și mai strălucitoare pe tot corpul, precum și pentru a lumina cercurile foarte negre de sub ochi.

Este foarte indicat și în eliminarea tuturor impurităților și combaterea apariției acneei. Din acest motiv, dacă vrei să îndepărtezi petele întunecate de sub ochi, bicarbonatul de sodiu poate fi o opțiune cu care vei vedea rezultate în scurt timp.

 

Bicarbonatul de sodiu este rău pentru piele?

 

Trebuie să folosești bicarbonatul de sodiu cu prudență, precum și să fii conștient de efectele pe care le poate avea asupra pielii tale. Bicarbonatul de sodiu nu este potrivit pentru pielea sensibilă și nu trebuie lăsat aplicat pe piele mai mult decât este recomandat, deoarece un exces al efectului său va provoca iritații și mâncărimi.

Prin urmare, este întotdeauna mai bine să îl utilizați cu o infuzie care ajută la obținerea efectului dorit, reducând în același timp un posibil efect excesiv al acestui produs asupra pielii. Așadar, continuă să citești următoarele rânduri pentru a ști exact cum să dispară cearcănele cu bicarbonat de sodiu.

Vezi și Remediu de casă cu zahăr pentru hainele tale. Nu te mai chinui cu produse scumpe și încearcă acest truc fantastic!

 

Cum să eliminați cearcănele cu bicarbonat de sodiu

 

Pentru a scăpa de cearcăne cu bicarbonat de sodiu, trebuie să urmați acești pași simpli și să aveți în vedere că dacă în orice moment pielea pe care ați aplicat produsul ustură sau are o mâncărime intensă, trebuie să vă spălați rapid cu multă apă.

Amestecați acest produs în părți egale cu apă caldă, ar trebui să obțineți o pastă, așa că dacă este prea lichid va trebui să adăugați mai mult bicarbonat sau dacă este uscat va trebui să adăugați apă.

Odată ce această pastă este gata, va trebui să o aplicați cu degetele sau cu o perie pe pielea pleoapei inferioare și pe toată zona de sub ochi care este întunecată. În acest pas, ai mare grijă ca produsul să nu intre în ochi. Dacă se întâmplă acest lucru, spală-te rapid cu apă.

Lăsați-l să acționeze timp de 10 până la 15 minute, apoi îndepărtați amestecul de pe față cu multă apă și uscați pielea cu un prosop curat, mângâind ușor, fără frecare. Aplicați crema hidratantă obișnuită, o cremă specifică pentru zona ochilor sau niște ulei esențial care hidratează în profunzime.

Vei vedea că prima dată fața ta pare deja mai odihnită și că pielea de sub ochi s-a deschis, dar unele dintre petele întunecate pot rămâne în continuare. Din acest motiv, vă sfătuim să repetați acest tratament de două sau de trei ori pe săptămână până când vedeți că au dispărut complet. De asemenea, este important să mențineți bine hidratată pielea acestei părți a feței.

După cum am menționat anterior, este bine să amestecați acest produs cu o infuzie antiinflamatoare pentru a obține un efect mai mare și pentru a vă proteja pielea. Unele dintre cele mai recomandate infuzii antiinflamatorii de utilizat în acest truc de frumusețe sunt următoarele: muşeţel, cimbru, rozmarin, mentă sau ceai verde.

Încearcă și Amestecă bicarbonat de sodiu și lămâie. Trucul fără egal cu rezultate vizibile!

Procedura de realizare a pastei, forma ei de aplicare și timpul necesar sunt aceleași, diferența constând în înlocuirea apei cu una din aceste infuzii. 

 

Alte modalități de a elimina cearcănele

 

Pe lângă folosirea bicarbonatului de sodiu ca un aliat pentru a lumina pielea, pentru a reduce inflamația și pentru a vă face ochii să pară din nou strălucitori și sănătoși, puteți folosi și alte trucuri și remedii pentru a elimina cearcănele.

Lingura rece de metal: frigul este una dintre cele mai bune modalități de a reduce inflamația deoarece acționează prin producerea de vasoconstricție a pielii în care este aplicată. Răciți câteva lingurițe la frigider și aplicați sub ochi până se încălzesc.

Cafea: datorită cofeinei, acest produs este perfect pentru activarea circulației sub ochi, ameliorarea inflamației și reducerea culorii închise a acestei părți. Faceți o cafea tare și aplicați două dischete de bumbac umede pe ea, lăsați-le până se usucă.

Castraveți: Acest aliment reduce inflamația și este foarte răcoritor, așa că tăiați câteva felii și puneți-le sub ochi sau chiar deasupra ochilor și lăsați-le să acționeze timp de o jumătate de oră înainte de a le îndepărta.

 

Sfaturi pentru a lumina cearcănele

 

Pe lângă aplicarea unora dintre aceste remedii casnice și trucuri de frumusețe, pentru a-ți lua rămas bun de la petele întunecate de sub ochi, trebuie să faci câteva schimbări în obiceiurile tale.

Dormiți orele de care aveți nevoie în fiecare zi, fie că sunt 7 sau 9, deoarece fiecare poate avea nevoi diferite. De asemenea, ridică-ți capul mai sus decât restul corpului când te culci.

Reduceți aportul de sare, deoarece favorizează retenția de lichide, iar acest lucru agravează petele întunecate și pungile de sub ochi.

Consumă alimente purificatoare și diuretice de câteva ori pe lună pentru a curăța toxinele și a elimina lichidele reținute, în acest fel cearcănele tale se vor diminua și le poți chiar preveni.

Citește și Nu mai arunca masca de protecție! Bagă în ea lămâie și bicarbonat apoi pune-o în rezervorul toaletei. Un truc genial!

Includeți alimente bogate în vitamine și minerale antioxidante în dieta dumneavoastră și eliminați excesul de grăsimi și zahăr.

Fă niște exerciții zilnice, chiar dacă sunt 30 de minute de mers rapid sau alergare.

Rămâneți bine hidratat bând între 1,5 și 2 litri de apă pe zi.

Protejați pielea din jurul ochilor cu o cremă cu filtru UV.

Acest articol este doar informativ, la StiriDiaspora.ro nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să mergeți la medic în cazul în care prezentați orice tip de afecțiune sau disconfort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel