Alertă alimentară! Pește infestat cu Listeria, retras de la vânzare: Dacă ați cumpărat, nu îl consumați!

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Somon norvegian contaminat cu Listeria monocytogenes: Magazinele Carrefour au emis un avertisment celor care au achiziționat produsul.

Magazinele Carrefour au anunțat retragerea și rechemarea a două loturi de file de somon norvegian afumat, sub brandul Carrefour Extra, din rațiuni de siguranță, întrucât produsele afectate conțin bacteria Listeria monocytogenes. Clienții care au achiziționat aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume și să le returneze la magazine.

Retragerea a fost inițiată de Ocean Fish S.R.L., după ce prezența bacteriei Listeria monocytogenes a fost evidențiată în produsul „File somon norvegian afumat 200 g” din loturile cu numerele: 08092023 / 08.09.2023 și 17092023 / 17.09.2023.

Lanțul de magazine recomandă tuturor posesorilor de astfel de produse să nu le consume și să le distrugă sau să le restituie la magazinele Carrefour, fără necesitatea prezentării bonului fiscal. Persoanele care au consumat produsele respective și prezintă simptome precum febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt îndemnate să consulte un medic și să raporteze consumul.

”Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, precizează Carrefour.

Această bacterie prezintă un risc, mai ales pentru categoriile vulnerabile precum femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută și persoanele în vârstă. Simptomele de listerioză pot să apară într-un interval de până la opt săptămâni și includ febră, dureri de cap și alte manifestări gastrointestinale. Este important ca aceste avertismente să fie luate în serios pentru a proteja sănătatea publicului și pentru a preveni răspândirea posibilelor infecții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel