40 de români, prinși la o fermă din Anglia în timp ce sacrificau porci. Fermierul care le vindea animalele aruncă vina pe conaționali: „M-au hărțuit!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Activități șocante”. 40 de români, prinși la o fermă în timp ce sacrificau porci. Fermierul care le vindea animalele aruncă vina pe conaționali: „M-au hărțuit!” FOTO: captură leicestermercury.co.uk
„Activități șocante”. 40 de români, prinși la o fermă în timp ce sacrificau porci. Fermierul care le vindea animalele aruncă vina pe conaționali: „M-au hărțuit!” FOTO: captură leicestermercury.co.uk

Bălți de sânge, grămezi de măruntaie și porci în dificultate guițând și alergând printre cadavrele altor animale au fost găsite la o sacrificare ilegală de porci, care a implicat până la 40 de români, într-o fermă din Leicestershire, regiunea East Midlands din Anglia.

Un ofițer de sprijin comunitar de poliție trecea pe lângă Far Hill Farm din Leire, lângă Lutterworth, când a observat o adunare de aproximativ o duzină de mașini parcate în fața a ceea ce părea o fermă abandonată. Crezând că ar putea fi o fermă ilegală de canabis, Pcso Darren Stretton s-a apropiat și a văzut priveliștea îngrozitoare a unei vânzări de porci vii în care bărbații cumpărau animale și apoi le sacrificau la fața locului, înainte de a le urca în vehicule și de a pleca. Animalele erau vândute de către fermierul de porci respectat Robert Emerson.

Emerson, din Orchard Road, Broughton Astley, și trei dintre cei 30 până la 40 de bărbați, care au fost descriși în instanță ca fiind români, au fost arestați la fața locului. Fermierul, în vârstă de 73 de ani, s-a prezentat miercuri la Tribunalul din Leicester, Anglia, unde o înregistrare video a poliției arăta mici magazii care au fost folosite ca abatoare improvizate, cu podelele acoperite în întregime cu sânge de porc și mai mult sânge împroșcat pe pereți.

Curier român din Marea Britanie, revoltat după ce nu și-a mai primit salariul: „Nu ai timp să mergi nici la toaletă!”

 

Fermierul vindea porcii românilor

 

Ofițerii de la Poliția din Leicestershire au găsit patru cuțite pătate de sânge, șase porci morți și grămezi de măruntaie de porc de la cel puțin 60 de animale care au fost îngrămădite ilegal în mijlocul curții fermei. Printre animalele vii se numărau câteva care aveau nevoie de tratament veterinar - multe au fost găsite fără acces la hrană, apă sau coteț.

Un alt porc a fugit din fermă și a fost prins ulterior și a trebuit să fie sacrificat din cauza rănilor. Instanța a auzit că Emerson, care avea sute de porci, îi vindea în mod privat bărbaților, deoarece regulile din pandemie au făcut imposibil să le vândă în altă parte. Avea 680 de lire sterline în numerar împroșcat cu sânge când a fost arestat pe motiv că ar fi provocat cruzime împotriva animalelor.

Emerson, ale cărui animale câștigaseră numeroase premii, inclusiv Premiul Porcul Anului la Great Yorkshire Show din Harrogate în 2018, a admis două încălcări penale ale Regulamentului privind subprodusele animale și ale Legii privind bunăstarea animalelor.

„Fiul nostru a fost cel mai frumos copil din lume”. Noi detalii despre bunica româncă ce și-a lăsat fără viață nepotul, în Anglia

 

„Porcii erau pe deplin conștienți când au fost loviți de către cuțite”

 

Sacrificarea ilegală a fost descoperită de Pcso Stretton în jurul orei locale 07:30 pe 11 decembrie 2021. „Porcii erau pe deplin conștienți când au fost loviți de către cuțite. Au continuat să sufere în timp ce sângerau”, spune procurorul Andrew Wilkins.

Animalele, dintre care una avea „malnutriție cronică”, au fost, de asemenea, cauzate de suferință suplimentară, fiind urmărite și prinse, a mai spus Wilkins. El a adăugat că înregistrările de cumpărare sugerează că ar fi trebuit să existe 415 porci pe teren, dar 213 nu au fost identificați și au fost „posibil vânduți în circumstanțe similare”.

2. -imagine fara descriere- (activitati-socante--40-de-romani--prinsi-la-o-ferma-in-timp-ce-sacrificau-porci--fermierul-care-le-vindea-animalele-arunca-vina-pe-conationali-m-au-hartuit-2.jpg)

El a spus că, din moment ce porcii au fost sechestrați, costul îngrijirii animalelor și al investigării infracțiunilor a depășit cu mult 50.000 de lire sterline, dar că Emerson era „un om fără venituri” ca să plătească ceva din suma totală.

 

Românii ar fi „hărțuit” fermierul

 

Avocatul lui Emerson, Stephen Cadwaladr, a spus că fermierului îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. „Ceea ce este acceptat este că modul de sacrificare a fost complet nepotrivit. Îi este rușine de asta și este un om distrus pentru ultimii ani ai vieții”. Avocatul a mai spus că fermierul a început să vândă porci bărbaților români, dar până în decembrie 2021 a devenit „inundat” de cereri de a vinde mai mult. Cadwaladr a spus că bărbații români cărora le-a vândut porcii Emerson l-au „hărțuit” și că aceștia sunt „poate dintr-o țară în care standardele nu sunt aceleași ca cele de aici”.

El a spus că unul dintre porcii lui Emerson a fost furat anterior și s-a gândit că „dacă nu vinde porci, aceștia vor fi luați”. Avocatul a mai spus că cei trei bărbați români de la poliție arestați în aceeași dimineață nu au fost acuzați.

„Înșelătorie minuțioasă”. Cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, deși a fost expulzat de șase ori: „Dosarul este îngrozitor”

 

„Activitățile sunt șocante și deranjante”

 

Judecătorul districtual Jonathan Shaw a spus: „Iată un om care și-a făcut o reputație de bună creștere și bună reproducere - am văzut imagini cu trofee. Dar apoi, într-un interval scurt de timp, ajungem într-o poziție în care activitățile sunt șocante și deranjante”.

Judecătorul a spus că dovezile - inclusiv textele de pe telefonul confiscat al lui Emerson - sugerează că Emerson a vândut 105 porci vii în decembrie precedent. El a spus că vânzarea porcilor este o „operațiune pe scară largă, în curs de desfășurare” și că în decembrie 2021 vinde porcii cu 170 de lire sterline fiecare.

Emerson a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare, cu suspendare pentru un an. De asemenea, i s-a interzis orice implicare cu animale de fermă în următorii 10 ani și a fost obligat să plătească cheltuieli de judecată de 1.500 de lire sterline și o suprataxă de 128 de lire sterline.

„Toate acele distincții, fără îndoială câștigate cu greu, sunt acum umbrite după ce – parțial din cauza presiunii, dar parțial din lăcomie – ai tratat animalele, pe care odată le țineai atât de drag, într-un mod atât de crud”, a conchis judecătorul.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel