Ziua dreptății pentru Andreea Celea, românca moartă în Dominicană: Gabriel ar fi aruncat-o de la etajul 8, după o ceartă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
andreea_celea_romanca_ucisa
andreea_celea_romanca_ucisa

Au trecut mai mult de doi ani și jumătate de la moartea tragică a tinerei de origine română Andreea Celea, care a căzut de la etajul opt al hotelului W&P situat în sectorul Bella Vista la 1 septembrie 2018. Iubitul ei de la acea vreme, suspectat că a omorât-o după o ceartă, își află astăzi pedeapsa.

Curtea a amânat pentru această miercuri lectura hotărârii împotriva lui Gabriel Villanueva Ohnona, după ultima etapă a procesului care a avut loc de la începutul săptămânii.  

A doua instanță colegială a districtului național a decis să amâne până miercuri, 24 martie, ora locală 11:00, citirea hotărârii procesului de fond împotriva lui Gabriel Villanueva Ohnona, acuzat de uciderea fostei sale iubite Andreea Celea, într-un hotel din capitala dominicană pe 31 august 2018.

Vezi și: Andreea Celea, româncă ucisă în Dominicană. Detalii șocante ies la iveală

Conform dovezilor prezentate de Parchetul Național al Districtului, inculpatul și-a aruncat iubita în gol de la etajul opt și apoi a fugit de la locul crimei.

Ziua dreptății pentru Andreea Celea, românca moartă în dominicană

 

În prezentarea concluziilor, procurorii au cerut instanței să impună pedeapsa de 20 de ani de închisoare împotriva lui Gabriel Villanueva, precum și plata costurilor procesului. La rândul lor, avocații celeilalte părți, reprezentanții familiei Andreei, cer 30 de ani de închisoare pentru Gabriel.

Anunțul judecătorilor de a amâna pronunțarea a surprins, instanța motivând că încă se cântăresc probele, documentele și probele furnizate de părți în timpul procesului care durează mai mult de doi ani.

„Înțelegem că există multe teste, înțelegem că judecătorii își iau timpul pentru a lua o decizie corectă și mâine vom fi aici, la ora 11:00 dimineața, unde sperăm că va fi în cele din urmă ultima zi", a afirmat Cezara Voicilă, sora Andreei. „Așteptarea încă o zi după aproape trei ani este încă un sacrificiu, dar vom fi aici mâine la 11:00 dimineața”, a adăugat Voicilă, citează OK Diario.

Gabriel ar fi aruncat-o de la etajul 8 pe Andreea, după o ceartă

 

Familia Andreei Celea s-a constituit parte civilă și au depus o cerere formală, în care solicită ca, în cazul în care sunt găsiți vinovați, pe lângă sentință, să plătească în favoarea lor suma de 100 de milioane de pesos cu titlul de daune-interese. Convertită, suma înseamnă peste 17.000 de euro.

Acuzația depusă de Parchetul Național al Districtului stabilește că faptele săvârșite de Gabriel Villanueva Ohnona, aflat în detenție preventivă la Centrul de corectare și reabilitare San Pedro de Macorís, constituie tipurile infracționale de omucidere, violență de gen și violență intrafamilială, infracțiuni prevăzute și sancționate de Codul Penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel