Ziar din Germania, despre români: „Idioţii” Europei. „Este un iad, e ca în război”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românii, bulgarii şi ucrainenii sunt numiţi „idioţii Europei” de  publicație din Germania. În articol se arată că cei din aceste ţări est-europene refuză să se vaccineze, deşi situaţia pandemică este una gravă.

Tabloidul german Hamburger Morgenpost scrie despre ratele mici de vaccinare din România, Bulgaria şi Ucraina. Într-un articol cu titlul "«Idiotii Europei»: De ce situaţia corona din Est escaladează masiv", nemţii notează că deşi criza sanitară a atins vârful în această parte a continentului, foarte mulţi oameni refuză să se vaccineze. 

Situaţia din spitalele României este descrisă în culori sumbre, iar jurnaliştii germani scriu că sistemul sanitar este depăşit de numărul de cazuri grave de Covid-19. Pentru a sublinia asta, sunt prezentate filmări din Spitalul Universitar din Bucureşti, preluate de la Recorder.  „«Cei care sunt într-o stare pe jumătate acceptabilă rămân pe scaun. Doar pacienţii în stare critică primesc un pat», explică o asistentă într-un reportaj filmat, pregătind un scaun de birou deformat pentru un nou pacient.

Ziar din Germania, despre români: „Idioţii” Europei

 

Un alt membru al personalului spune: «Este un iad, ca într-un război». Unii pacienţi se împing unii pe alţii pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen, relatează medicul Victoria Aramă. Ea califică situaţia din Bucureşti drept «apocaliptică».Ridicând din umeri, o asistenţă rezumă frustrarea «Nu sunt toţi vaccinaţi»“, arată publicaţia titrată de Adevărul.

2. -imagine fara descriere- (mopo-captura.PNG)

În radiografia făcută de Hamburger Morgenpost este arătată cu degetul Biserica Ortodoxă Română care a evitat să îi îndemne pe credincioşi să se vaccineze şi nu a luat măsuri pentru a pune capăt teoriilor conspiraţiei. „Arhiepiscopul Teodosie de la Constanţa, de exemplu, susţine că nimeni nu este responsabil pentru efectele vaccinului. Cei care se vaccinează «îşi semnează propriul mandat de condamnare la moarte», predică Teodosie Paraschiv, un călugăr de la mănăstirea Durău. Biserica Ortodoxă, căreia îi aparţin 86% dintre români, este extrem de influentă în ţară”, subliniază Hamburger Morgenpost.  

„Este un iad, e ca în război” 

 

Nemţii nu i-au uitat nici pe politicienii români care au transmis mesaje contradictorii, iar preşedintele Klaus Iohannis este arătat cu degetul. „«Practic, am oprit pandemia», spunea preşedintele Klaus Iohannis în iunie, când incidenţa era scăzută“, mai arată Hamburger Morgenpost. 

În Ucraina şi Bulgaria e şi mai rău. „Este un iad, ca într-un război”: aproape nimeni nu îşi poate imagina ce se confruntă în prezent cu medicii şi asistentele în Europa de Est. Situaţia corona este catastrofală, pandemia face furori la o scară fără precedent. Cum s-ar putea întâmpla asta?”, mai scriu nemţii.   

Nu întâmplător, cifrele arată prost în aceste trei ţări. Dincolo de faptul că în toate cele trei ţări valul 4 este mai puternic decât toate celelalte valuri anterioare, mulţi oameni evită în continuare să se imnunizeze. Astfel, mai puţin de 40% dintre români sunt complet imunizaţi (37.6%), iar în Bulgaria şi Ucraina lucrurile stau şi mai prost. În Bulgaria doar 24,8% din populaţie s-a vaccinat, iar în Ucraina situaţie e cumplită: abia 16% dintre oameni sunt complet imunizaţi, explică jurnliștii nemți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel